spaghetti in tomatensaus met gehakt

spaghetti in tomatensaus met gehakt

Spaghetti in tomatensaus met gehakt. Deze heerlijke pasta avondmaaltijd is super simpel om te maken en iedereen zal ervan gaan smullen.

spaghetti in tomatensaus met gehakt

Tomatensaus

Wij eten graag pasta in tomatensaus. Deze tomatensaus is echt zo ontzettend simpel maar verveelt qua smaak nooit.

Ik gebruik zelf een pak gezeefde tomaten voor een intensere tomatensmaak. De saus breng ik op smaak met gedroogde oregano, gerookte paprikapoeder, gewone paprikapoeder, verse basilicum, peper en zout. Voor een beetje pit voeg ik ook nog gedroogde chilivlokken toe.

Welk gehakt gebruiken

Ik gebruik eigenlijk bijna altijd half om half gehakt maar zoals met al onze recepten kan je uiteraard ook kiezen voor een andere gehaktsoort. Zo kan je kipgehakt, rundergehakt, lamsgehakt of zelfs vegetarisch gehakt gebruiken.

Je kunt uiteraard ook iedere keer afwisselen. Zo smaakt je spaghetti ook iedere keer weer anders!

Recept spaghetti in tomatensaus met gehakt

spaghetti in tomatensaus met gehakt

Spaghetti in tomatensaus met gehakt

Geniet van een heerlijke pasta 's avonds en maak deze spaghetti in tomatensaus met gehakt klaar.
4.78 van 9 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten
Keuken: Italiaans
Trefwoord: pasta, simpele tomatensaus, spaghetti, tomatensaus
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 5 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 350 gram spaghetti
  • 1 pak gezeefde tomaten ongeveer 500 ml
  • 500 gram gehakt
  • 1 ui grof gesnipperd
  • 1 rode ui grof gesnipperd
  • 4 teentje knoflook fijngehakt
  • 15 gram basilicum grof gehakt + eventueel extra ter garnering
  • flinke snuf versgemalen zwarte peper en zout
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel suiker
  • flinke scheut rode wijn is optioneel
  • extra vierge olijfolie
  • 1 groentebouillonblokje
  • Parmigiano Reggiano ik gebruik een zakje kant en klare fijn geraspte Parmigiano Reggiano

Instructies

  • Verhit een scheutje olie in een hapjespan of grotere koekenpan. Fuit de uien met de chilivlokken, snuf peper en zout kort aan. 
  • Voeg de knoflook, gerookte paprikapoeder, paprikapoeder en gedroogde oregano toe en bak kort mee. 
  • Voeg dan het gehakt toe en bak het gehakt voor 5-7 minuten. 
  • Voeg dan de gezeefde tomaten, suiker en een flinke scheut rode wijn toe. Zet het vuur zachter en laat de saus 1 uur zachtjes pruttelen.
  • Kook na 45 minuten dat de pastasaus staat te pruttelen de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing samen met het groentebouillonblokje.
  • Schep de gekookte pasta en de grofgehakte basilicum door de pastasaus. Bestrooi voor serveren met de Parmigiano Reggiano.
  • TIP: je kunt uiteraard ook iedere andere geraspte kaassoort naar eigen smaak gebruiken.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Spaghetti in tomatensaus met gehakt

spaghetti in tomatensaus