spaghetti in tomatensaus met gehakt en courgette

spaghetti in tomatensaus met gehakt en courgette

Spaghetti in tomatensaus met gehakt en courgette. Deze simpele pasta avondmaaltijd is lekker, redelijk gezond en snel te bereiden.

Deze maaltijd is overigens ook prima vegetarisch te maken. Gebruik dan vegetarisch gehakt of voeg meer groenten toe in plaats van (vega) gehakt.

spaghetti in tomatensaus met gehakt en courgette

Spaghetti of een andere pastasoort gebruiken

Zelf eet ik graag spaghetti of linguine maar voel je uiteraard vrij om een andere pasta te gebruiken. Zo kun je natuurlijk ook penne, macaroni, fusilli of rigatoni gebruiken.

Ook erg lekker is om gevulde ravioli te gebruiken. Wanneer je varieert in je pastasoort heb je toch iedere keer weer een andere avondmaaltijd op tafel staan. Wil je deze maaltijd gezonder maken? Kies dan voor een volkoren pasta variant. Zelf gebruik ik ook steeds vaker een glutenvrije pasta.

Eet jij net zoals graag pasta? Probeer dan ook eens de volgende recepten: orzo in tomatensaus met gehaktballetjes, spaghetti in simpele tomatensaus met rozemarijn of maak eens de pastasalade met pesto en kip.

Recept spaghetti in tomatensaus met gehakt en courgette

spaghetti in tomatensaus met gehakt en courgette

spaghetti in tomatensaus met gehakt en courgette

Wil je een heerlijke en simpele avondmaaltijd? Maak dan een keertje deze spaghetti in tomatensaus met gehakt en courgette klaar.
5 van 2 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten
Keuken: Italiaans
Trefwoord: courgette, gehakt, pasta, simpele avondmaaltijd, spaghetti, tomatensaus
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 300 gram spaghetti of andere pastasoort naar eigen wens
  • 300 gram half om half gehakt rundergehakt of vega gehakt kan ook
  • 500 milliliter gezeefde tomaten
  • 1 ui gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook geraspt of fijngehakt
  • 1 courgette in blokjes gesneden
  • 200 gram cherrytomaten gehalveerd
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1 theelepel gewone paprikapoeder
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 eetlepel gedroogde oregano of Italiaanse kruiden
  • flinke snuf versgemalen zwarte peper en zout
  • 1 theelepel suiker
  • zonnebloemolie
  • 100 gram extra belegen kaas geraspt

Instructies

  • Verhit een scheutje olie in een hapjespan. Bak de uien met de blokjes courgette, knoflook, cherrytomaten en specerijen voor ongeveer 3 minuten op middelhoog vuur.
  • Zet het vuur iets hoger, voeg het gehakt toe en bak rondom goudbruin aan. 
  • Zet het vuur lager, voeg de gezeefde tomaten toe samen met de suiker en laat 20 minuten zonder deksel op de pan pruttelen. 
  • Kook ondertussen de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking samen met een groentebouillonblokje.
  • Schep de gekookte pasta door de tomatensaus en bestrooi eventueel met geraspte kaas naar eigen wens. 
  • TIP: ook erg lekker is om een scheut rode of witte wijn door de saus te doen.
  • TIP: wil je liever geen suiker gebruiken dan kan je dit ook achterwege laten.
  • TIP: ik heb bijna altijd verse basilicum in huis en dat is ook erg lekker eroverheen.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Groenten door de pastasaus

Ik heb dit keer courgette gebruikt maar ook hierin kan je natuurlijk zelf gaan variëren. Gebruik bijvoorbeeld eens paprika, aubergine, champignons, broccoli roosjes of gebruik een combinatie van verschillende groenten.

spaghetti in tomatensaus met gehakt en courgette

spaghetti in tomatensaus