Bloemkoolsoep met kerrie basisrecept. Deze bloemkoolsoep is van zichzelf al super smaakvol. Met een paar toevoegingen kan je de soep eventueel nog verder op smaak brengen.
Bloemkoolsoep met kerrie
Bloemkool en kerrie gaan echt ontzettend goed samen. Zelf ben ik helemaal verzot op de smaak van bloemkool.
Veel mensen vinden bloemkool echter wat flauwtjes van smaak. Deze bloemkoolsoep met kerrie is echter alles behalve flauwtjes van smaak te noemen.
Ik gebruik naast gewone kerriepoeder ook nog garam masala. De garam masala geeft een extra kick aan de soep.
Romige bloemkoolsoep
De bloemkoolsoep is qua structuur al behoorlijk “romig”. Het doet een beetje denken aan snert/erwtensoep.
Wil je de soep nog romiger eten voeg dan een scheut(je) (plantaardige) kookroom of kokosmelk toe.
Aardappel
Aardappel in een soep? Waarom? Aardappel bevat veel zetmeel. Daardoor krijgt de soep een goede binding en een romige/dikkere structuur. Ook bevat aardappel vitamine C, voedingsvezels en kalium.
Je proeft echter geen βaardappelsmaakβ. Wees gerust!
Deze bloemkoolsoep is echt een goedvullende soep. Je zult niet snel na een uurtje weer honger krijgen. Serveer eventueel bij de soep zelfgemaakte kaas-uienbrood, of bladerdeeghapjes.
TIP: een andere lekkere soep met aardappel is de romige aardappel preisoep.
Toppings
Wil je extra uitpakken met deze bloemkoolsoep? Voeg dan eventueel een gehalveerd gekookte ei, stukjes gerookte kip, uitgebakken spek of blokjes ham toe.
Ook lekker is om fijngehakte koriander, rode peper en/of bosui toe te voegen.
Wil je iets meer bite? Dan is het ook lekker om extra bloemkoolroosjes te roosteren in de oven. Verwarm de oven voor op 180 graden.
Breng de bloemkoolroosjes op smaak met kerriepoeder, peper, zout en pul biber. Besprenkel met een beetje olijfolie en rooster in 10-15 minuten de bloemkoolroosjes gaar en goudbruin. (wel echt kleine stukjes bloemkool gebruiken…verdubbel anders de oventijd)
Recept bloemkoolsoep met kerrie basisrecept
Bloemkoolsoep met kerrie basisrecept
Equipment
- stoofpan of kleinere soeppan
- staafmixer
IngrediΓ«nten
- 1 bloemkool ongeveer 500-600 gram, in roosjes gesneden
- 500 gram iets kruimige aardappelen geschild en in stukjes gesneden (ongeveer 2,5 bij 2,5 cm)
- 1 ui gesnipperd
- 2 teentjes knoflook geraspt
- 1 theelepel kurkuma
- 2 theelepels kerriepoeder
- 1 theelepel garam masala
- flinke snuf versgemalen zwarte peper
- snufje zout optioneel
- 1,5 groentebouillonblokje
- snuf pul biber of chilivlokken
- roomboter of olie
- scheut kookroom optioneel
- handje verse peterselie fijngehakt en optioneel
- 850 milliliter heet water
Instructies
- Verhit een scheutje olie of klontje roomboter in een stoof of soeppan. Fruit de uien met de knoflook.
- Voeg de blokjes aardappel, bloemkoolroosjes, kerriepoeder, garam masala, kurkuma, pul biber en zwarte peper toe. Bak dit voor ongeveer 2 minuten mee.
- Verkruimel de bouillonblokjes erbij en voeg het water toe. Breng de soep aan de kook. Zet het vuur lager en laat de bloemkoolsoep afgedekt 15-20 minuten zachtjes koken.
- Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Breng de soep eventueel verder op smaak met een snuf peper en/of zout. Voeg eventueel ook een flinke scheut kookroom toe en meng dit door de soep.
- Schenk de soep in kommen en bestrooi met eventueel fijngehakte peterselie, pul biber en nog een scheutje (plantaardige) kookroom. Eet smakelijk!
Bloemkoolsoep met kerrie basisrecept
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.
De kruiderij was erg goed.nAlhoewel mijn kerrie al een garam masala is voegde ik voorzichtig een half th.l. ras al hanout toe en maakte het af met gesnipperde ham en bosuitje..nIk nam minder aardappel omdat ik niet van erge dikke soep houd. 2 middelgrote aardappelen maakte het tot een mooi gebonden soepje.
Beste Carla,
Wat heerlijk met de toevoeging van een beetje ral el hanout, ham en bosui.
Dit ga ik zelf de volgende keer ook proberen π Dank je wel dus voor de tip.