Kruidenboter met citrus en knoflook

Kruidenboter met citrus en knoflook
Deel met je vrienden:

Wil je eens een andere soort kruidenboter eten? Maak dan deze kruidenboter met citrus en knoflook. Door een beetje limoenrasp en eventueel een klein beetje limoensap toe te voegen, krijg je een heerlijke frisse kruidenboter. Omdat wij ook van een beetje (whahaha heel veel) pit houden, voeg ik altijd een snufje chilivlokken toe. In dit recept gebruik ik gedroogde oregano maar wel verse knoflook. Normaal gesproken geef ik altijd precieze hoeveelheden aan in onze recepten. Met kruidenboter is het eigenlijk een kwestie van kruiden naar smaak. Ik ben gek van zout, dus ik voeg altijd flink wat zout toe. Wil je de kruidenboter met citrus nog frisser hebben, voeg dan meer limoensap of rasp toe. Ben je helemaal gek van knoflook, rasp dan meer knoflook erdoorheen. Ga dus zelf een beetje spelen met de smaken.

recept kruidenboter met citrus

kruidenboter met citrus

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Snack
Keuken: Nederlandse
Voorbereidingstijd: 1 minuut
Totale tijd: 1 minuut
Porties: 1 klein schaaltje

Ingrediënten

  • 250 gram roomboter op kamertemperatuur
  • snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • snuf chilivlokken of pul biber
  • 1 teentje knoflook geraspt
  • 1/2 limoen rasp
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • limoensap optioneel

Instructies

  • Het is echt super simpel! Het enige wat je hoeft te doen is alle ingrediënten samen mengen. Voeg pas iets limoensap toe als je geproefd hebt. Soms is de schil alleen al voldoende.
  • Het lekkerste resultaat krijg je als de kruidenboter een paar uurtjes kan intrekken. Doe dit gewoon op kamertemperatuur, anders wordt de boter te hard.

Ik persoonlijk gebruik altijd roomboter maar mocht jij plantaardig eten, dan kan je de roomboter natuurlijk prima vervangen voor een plantaardige boter. Er is altijd veel commotie rondom dat soort boter maar niet iedereen kan tegen roomboter vanwege een allergie. Ook als je een veganistische dieet volgt, dan is roomboter natuurijk een no go.

recept zelf kruidenboter maken met roomboter, limoen en knoflook en gedroogde oregano.

Deze kruidenboter met citrus en knoflook is heerlijk op een stukje brood maar ook erg lekker op toastje.

recept om zelf kruidenboter te maken met citrus en knoflook. De limoen is heerlijk fris in deze boter.

Wij eten vaak bij soep brood en dan is deze kruidenboter er erg lekker bij.

TIP: ook erg lekker is om in plaats van (room)boter als basis een naturel roomkaas te gebruiken. Hierdoor heb je meteen een heel ander gerecht, zonder al teveel aanpassingen. Door af te wisselen gaat het dus ook nooit vervelen 🙂