Spaghetti in simpele tomatensaus met rozemarijn en basilicum

Spaghetti in simpele tomatensaus met rozemarijn en basilicum

Spaghetti in simpele tomatensaus met rozemarijn en basilicum. Deze heerlijke en simpele pastamaaltijd is lekker voor het hele gezin.

spaghetti in simpele tomatensaus met rozemarijn en basilicum

Soms hebben we allemaal behoefte aan een snelle en heerlijke avondmaaltijd zonder al te veel gedoe. Deze eenvoudige spaghetti in tomatensaus met rozemarijn en basilicum is dan precies wat je nodig hebt.

Binnen een half uur staat deze avondmaaltijd al op tafel en zal iedereen aan tafel tevreden zijn. Whahaha althans dat hoop ik natuurlijk!

Volkoren spaghetti

Ik gebruik graag volkoren spaghetti voor dit recept. Volkoren spaghetti is namelijk rijk aan vezels, waardoor je langer een verzadigd hebt en het helpt ook bij een gezonde spijsvertering.

Uiteraard “moet” je gewoon een pastasoort gebruiken die jijzelf lekker vindt. Dit kan dus normale spaghetti zijn maar je kunt ook penne, macaroni of farfalle gebruiken.

Eet jij ook zo graag pasta? Probeer dan ook eens de volgende recepten: penne in tomatensaus met groenten, pasta met prei en spekjes of maak eens de lasagne met gehakt en bechamelsaus klaar.

Tomatensaus op basis van tomatenpassata

Voor gemak en intense tomatensmaak heb ik dit keer gekozen om de tomatensaus te maken met tomatenpassata. In de supermarkt vind je tomatenpassata ook onder de naam gezeefde tomaten. Het is dus allebei hetzelfde.

Tomatenpassata voegt een heerlijke rijke tomatensmaak toe aan de pasta. De verse kruiden zoals de rozemarijn en basilicum maken de saus nog veel lekkerder.

Recept spaghetti in simpele tomatensaus met rozemarijn en basilicum

spaghetti in simpele tomatensaus met rozemarijn en basilicum

Spaghetti in simpele tomatensaus met rozemarijn en basilicum

Wil je snel én lekker eten? Maak dan deze spaghetti in simpele tomatensaus met rozemarijn en basilicum klaar. Je kunt de saus met of zonder vlees eten.
5 van 1 stem
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten
Keuken: Italiaans, Nederlands
Trefwoord: basilicum, rozemarijn, simpele tomatensaus, spaghetti, tomatensaus, verse worst
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 350 gram volkoren spaghetti of andere pasta naar eigen wens
  • 1/2 groentebouillonblokje
  • 1 ui gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 4 takjes rozemarijn blaadjes grof gehakt
  • 1/2 bosje basilicum grof gehakt + extra ter garnering
  • 2 stuks verse worst vlees uit velletje gehaald en in stukjes geknepen of gehakt
  • 500 gram tomatenpassata
  • 1 theelepel suiker
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • flinke snuf versgemalen zwarte peper en zout
  • snufje chili vlokken
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder flinke theelepel gebruiken
  • scheut olijfolie

Instructies

  • Verhit een scheut olie in een grote koekenpan of hapjespan. Bak de uien met de verse worst voor 3-5 minuten op middelhoog vuur.
  • Voeg de knoflook, gerookte paprikapoeder, rozemarijn, peper, zout, gedroogde oregano en chili vlokken toe en bak kort mee.
  • Voeg de tomatenpassata en suiker toe, roer alles goed door elkaar en laat de saus 20 minuten zachtjes pruttelen. (roer regelmatig door)
  • Kook ondertussen de spaghetti met het halve bouillonblokje volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar.
  • Roer de spaghetti samen met de verse basilicum door de tomatensaus.
  • Bestrooi vlak voor serveren de spaghetti met extra basilicum en eventueel met geraspte kaas naar keuze. Ook lekker is om stukjes mozzarella te gebruiken. Ik gebruikte dit keer extra belegen kaas.
  • Serveer de pasta eventueel met een salade, focaccia en/of geroosterde groenten. Eet smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Tip voor nog meer smaak

Als je de smaak van de tomatensaus nog intenser wilt maken, dan is het ook erg lekker om een scheutje rode of witte wijn toe te voegen.

Ik gebruik in de zomer vaak witte wijn zodat de saus lekker fris van smaak wordt. In de winter gebruik ik juist weer vaak een rode wijn voor een heerlijke warme en rijke tomatensaus. Gebruik wel een lekkere wijn. Wat je erin stopt proef je ook terug, dus gebruik geen goedkope bocht!

Laat de tomatensaus langer pruttelen

Terwijl dit recept snel en eenvoudig te maken is, kan je er ook voor kiezen om de saus eventueel langer te laten pruttelen op heel laag vuur. Dit geeft de kruiden en specerijen de tijd om hun smaak volledig vrij te geven en de saus nog smaakvoller te maken.

Spaghetti in tomatensaus met rozemarijn en basilicum

spaghetti in simpele tomatensaus

In een mum van tijd zet je met dit recept een smakelijke en voedzame avondmaaltijd op tafel. Of je nu kiest voor de snelle bereiding of wat extra prutteltijd, deze spaghetti in tomatensaus met rozemarijn en basilicum zal zeker in de smaak vallen bij het hele gezin. Eet smakelijk!

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken