salade caprese met pesto en tomaat

salade caprese met pesto en tomaat

Zo simpel maar o zo lekker! Dat is absoluut deze simpele salade caprese met pesto, tomaat, mozzarella en pijnboompitten. Het maken van deze salade maken kost je hooguit 5 minuten van je tijd.

salade caprese met tomaat, mozzarella en pesto

Ik kreeg de afgelopen tijd veel de vraag of ik meer simpele salades wilde maken op Familie over de Kook. U vraagt en wij draaien 😉 Ik maak deze salade heel vaak bij pasta’s en soep.

Omdat de salade echt wel heel simpel te maken is, heb ik hem alleen nog niet eerder gedeeld op de blog. Deze simpele salade Caprese met pesto en tomaat is overigens ook heerlijk om als bijgerecht bij de bbq te serveren.

Wil je meer een gevulde maaltijdsalade maken? Serveer er dan gegrilde kip bij. Ook lekker is om wat plakjes prosciutto toe te voegen. O ja!!! Heel belangrijk!!!! Gebruik wel rijpe tomaten. Daar zit namelijk veel meer smaak aan.

Recept salade caprese

salade caprese met pesto

simpele salade caprese

Simpel kan soms zo ontzettend lekker zijn. Dat bewijst deze salade caprese met pesto, tomaat, mozzarella en pijnboompitten.
4.19 van 11 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten, Lunch
Keuken: Italiaanse
Trefwoord: caprese, mozzarella, pesto, pijnboompitten, salade, tomaat
Bereidingstijd: 5 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 150 gram gemengde sla of rucola
  • 2 bollen mozzarella
  • 100 gram pesto
  • 4 stuks trostomaten in partjes gesneden
  • 40 gram pijnboompitten
  • scheut extra vierge olijfolie
  • scheutje citroensap
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • snufje pul biber of chilivlokken

Instructies

  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn. Blijf er wel bij, want anders branden ze aan.
  • Meng in een schaaltje de pesto met een scheut extra vierge olijfolie, snuf vers gemalen zwarte peper, snuf zout, snuf pul biber (chilivlokken) en een scheutje citroensap.
  • Leg in een grote schaal of diep bord de sla. Verdeel daaroverheen de partjes tomaat, bestrooi met de geroosterde pijnboompitten, scheur de mozzarella in stukken erover en verdeel tenslotte in de pesto over de salade.
  • Wij houden van pittig, dus ik bestrooi meestal nog wat extra pul biber (chilivlokken) over de salade.
  • TIP: ook lekker is om nog wat losse blaadjes basilicum toe te voegen.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

TIP: ik ga heel eerlijk zijn. Meestal gebruik ik gewoon de goedkoopste mozzarella uit de supermarkt. Sorry Italianen! Natuurlijk moet ik je eigenlijk adviseren om buffel mozzarella te gebruiken. Deze mozzarella heeft namelijk veel meer smaak. Helaas vinden alleen de kinderen bij ons juist die smaak niet zo lekker.

salade met pesto, tomaat en mozzarella

Ik gebruik zelf voor deze salade caprese meestal groene pesto. Ook lekker is om rode pesto te gebruiken. Door de pesto met extra olijfolie, peper, zout, scheutje citroensap en chilivlokken te mengen, krijgt je pesto en dus salade echt veel meer smaak.

Wil je een keertje extra uitpakken? Bestrooi de salade dan nog met een beetje geraspte Parmezaanse kaas. Erg lekker om bij de salade te serveren is een (zelfgemaakte) focaccia. Het recept voor de focaccia die je op de foto ziet komt binnenkort online.

Ook lekkere salades om te maken zijn: salade met gerookte kip en pittige honing dressing, gegrilde kip salade met kruidige dressing of de pastasalade met carpaccio

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Pinterest of Instagram. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.