Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Spaghetti in tomatensaus met gehakt
Geniet van een heerlijke pasta 's avonds en maak deze spaghetti in tomatensaus met gehakt klaar.
4.80
van
10
stemmen
Print Recept
Pinterest
Bewaar in jouw kookboek
Deze staat in je kookboek
Gang:
avondeten
Keuken:
Italiaans
Trefwoord:
pasta, simpele tomatensaus, spaghetti, tomatensaus
Voorbereidingstijd:
5
minuten
minuten
Bereidingstijd:
1
uur
uur
Totale tijd:
1
uur
uur
5
minuten
minuten
Servings:
4
personen
Kookmodus:
Scherm blijft aan zolang je kookt.
Ingredients
▢
350
gram
spaghetti
▢
1
pak
gezeefde tomaten
ongeveer 500 ml
▢
500
gram
gehakt
▢
1
ui
grof gesnipperd
▢
1
rode ui
grof gesnipperd
▢
4
teentje
knoflook
fijngehakt
▢
15
gram
basilicum
grof gehakt + eventueel extra ter garnering
▢
flinke
snuf
versgemalen zwarte peper en zout
▢
1
theelepel
gerookte paprikapoeder
▢
1
theelepel
paprikapoeder
▢
2
theelepels
gedroogde oregano
▢
snufje
chilivlokken
▢
1
theelepel
suiker
▢
flinke
scheut
rode wijn
is optioneel
▢
extra vierge olijfolie
▢
1
groentebouillonblokje
▢
Parmigiano Reggiano
ik gebruik een zakje kant en klare fijn geraspte Parmigiano Reggiano
Instructions
Verhit een scheutje olie in een hapjespan of grotere koekenpan. Fuit de uien met de chilivlokken, snuf peper en zout kort aan.
Voeg de knoflook, gerookte paprikapoeder, paprikapoeder en gedroogde oregano toe en bak kort mee.
Voeg dan het gehakt toe en bak het gehakt voor 5-7 minuten.
Voeg dan de gezeefde tomaten, suiker en een flinke scheut rode wijn toe. Zet het vuur zachter en laat de saus 1 uur zachtjes pruttelen.
Kook na 45 minuten dat de pastasaus staat te pruttelen de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing samen met het groentebouillonblokje.
Schep de gekookte pasta en de grofgehakte basilicum door de pastasaus. Bestrooi voor serveren met de Parmigiano Reggiano.
TIP: je kunt uiteraard ook iedere andere geraspte kaassoort naar eigen smaak gebruiken.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!
Vermeld
@Familie.over.de.Kook
of tag
#familieoverdekook
!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer