Eetdagboek week 19: Het gaat dan nu echt beginnen!!!

Eetdagboek week 19: Het gaat dan nu echt beginnen!!!

Wauw!!! Weken hebben we naar het moment toegeleefd dat Familie over de Kook “LIVE” zou gaan. Deze week was dan het moment daar! Super spannend en ik heb er slapeloze nachten van gehad. Ook de kids waren zenuwachtig, hoe zou iedereen het gaan vinden? Jan Willem is gelukkig altijd heel nuchter en ook nu zorgde hij ervoor dat we niet allemaal als een kip zonder kop door het leven gingen. De eerste reacties waren echt super positief en we konden dus opgelucht ademhalen. Dit was niet het enige spannende moment van afgelopen week, ook onze keukenverbouwing ging van start. Even verkeken op de hoeveelheid spullen die we in de loop der jaren hebben verzameld, maar het gaat allemaal goed komen!

Eetdagboek week 19: Het gaat dan nu echt beginnen!!!
Wat een hoop spullen!!!!

                                                         Maandag:

Jan Willem ging koken en dit keer stond er visstoofpot met rijst op het menu. Het was een recept dat hij mocht opvolgen en het was lekker maar niet bijzonder. Wij misten allebei wat pit in het gerecht, dus de volgende keer gaan we het recept iets aanpassen. Jan Willem had gelukkig wel een lekkere lunch gehad, hij ging namelijk voor een bespreking eten bij Loetje op Amsterdam Centraal….wat een straf!

Eetdagboek week 19: Het gaat dan nu echt beginnen!!!
visstoofpot met rijst en limoen

                                                        Dinsdag:

Dinsdag had ik heerlijk een dagje alleen thuis. De kinderen waren naar school en liet ik overblijven. Hierdoor had ik de tijd om de hele dag in de keuken te staan en allemaal recepten klaar te maken voor Familie over de Kook. Jan Willem zat in Nijmegen om een training te geven aan kapsters, die het herenvak meer onder de knie willen krijgen. Daarna mocht hij doorrijden naar Beesd om een Volvo V90 op te halen, die wij een week mogen rijden voor B4men. Ik heb niet heel veel met auto’s maar wauw….wat een wagen. Het is gewoon jammer dat hij morgen weer terug moet naar de importeur. S’avonds hebben we een super lekkere vegetarische lasagne gegeten met aubergine en spinazie. Het recept volgt snel….

Eetdagboek week 19: Het gaat dan nu echt beginnen!!!
vegetarische lasagne met spinazie en aubergine

                                                        Woensdag:

Woensdag liep zoals gewoonlijk weer anders dan gepland. Wij zaten weer eens zonder wifi en daardoor kon ik niet aan de site werken. Gelukkig had ik flink doorgewerkt voor zowel B4men als Familie over de Kook, het was niet een enorm probleem. Je merkt alleen wel hoe verslavend het is om altijd internet bij de hand te hebben. Uiteindelijk heb ik lekker een dagje bij ons in de barbershop gestaan en daarom hebben we s’avonds frietjes gegeten met sla en ik had nog Sticky Chicken in de vriezer.

Eetdagboek week 19: Het gaat dan nu echt beginnen!!!
sticky chicken met frietjes

                                                       Donderdag:

Donderdag werd de container gebracht zodat we de keuken konden gaan slopen. We hebben donderdag meteen alvast wat kleine dingetje afgebroken, maar het grote werk gingen we pas zaterdagavond doen. Het is wel een raar idee dat we straks na jaren sparen toch echt een nieuwe keuken hebben. S’avonds heb ik een shoarma bami ovenschotel gemaakt. Dit is zo onwijs lekker maar zo niet te doen om fatsoenlijk op de foto te krijgen. Toch ga ik wel het recept uitschrijven, het is te lekker om jullie het recept te onthouden.

Eetdagboek week 19: Het gaat dan nu echt beginnen!!!
shoarma bami ovenschotel (ziet er niet lekker uit, is wel heel lekker)

                                                       Vrijdag:

Laatste dagje dat de keuken staat, dus ik heb nog eventjes goed gebruikt gemaakt van de keuken. Omdat we de komende dagen waarschijnlijk (lees weet zeker) zeer slecht gaan eten heb ik nog eventjes iets gezonds klaargemaakt. Ik heb zelfgemaakte wraps gemaakt met daarop pittige vegetarische kip, rivierkreeftjes, kokos en een pittige kip kerrie saus. Ook dit recept komt op Familie over de Kook.

Eetdagboek week 19: Het gaat dan nu echt beginnen!!!
wraps met pittige vegetarische kip en rivierkreeftjes

                                                      Zaterdag:

Jaaaaaaaaaa……let the games begin!!!! Ik ben om half 6 s’morgens begonnen met het uitruimen van de keuken en was pas om 11.30 klaar. Slik, wat een hoop spullen hadden we verzameld in alle keukenkastjes. Ik had gehoopt dat ik een hoop weg kon gooien maar eigenlijk gebruiken we alles wel, dus er is praktisch niets weggegooid. Omdat alles al inpakt was hebben we s’avonds een patatje gehaald bij Verhage. We hadden beter misschien iets anders kunnen eten, want het was echt mega druk. We hebben bijna een uur staan wachten. Tijd die we eigenlijk niet konden verliezen. Gelukkig was het wel lekker en door alle drukte ben ik helemaal vergeten een foto te maken. Ik zal je daarom verlekkeren met een foto van mijn zelfgemaakte karamelsaus die we als toetje hebben gegeten. Na het eten zijn we begonnen met het grote sloopwerk van de keuken. Super leuk om te doen en de kinderen vonden het helemaal geweldig dat ze mochten helpen met slopen.

Eetdagboek week 19: Het gaat dan nu echt beginnen!!!
te lekker…zelfgemaakte karamelsaus

                                                      Zondag:

Het was gisteren natuurlijk moederdag maar een lekker ontbijtje kon ik wel vergeten. Om 06.00 zaten we allemaal benden aan een ontbijtreep. Is weer eens wat anders dan lekkere croissantjes en vers geperste jus d’Orange. Daarna snel weer verder met het slopen van de keuken en s’avonds zijn we gezellig gaan eten bij Jan Willem zijn ouders. Dat is nooit een straf. Jan Willem zijn vader kan namelijk onwijs lekker koken en de kinderen mogen altijd meehelpen. Als voorgerecht hadden we een aspergesoep, het hoofdgerecht was lamskarbonade met een super lekkere tijmboter, gebakken aardappels en worteltjes met doperwtjes. Als nagerecht kregen we een heerlijke panna cotta. 

Eetdagboek week 19: Het gaat dan nu echt beginnen!!!
Beaudine is super goed aan het koken met opa Jos
Eetdagboek week 19: Het gaat dan nu echt beginnen!!!
Amaranthe mag ook meehelpen, zij gaat de slagroom kloppen
Eetdagboek week 19: Het gaat dan nu echt beginnen!!!
Heerlijke lamskarbonade met tijmboter

Volgende week weer een nieuwe eetdagboek. Deze zal waarschijnlijk alleen maar bestaan uit afhaaleten, aangezien wij de komende dagen zonder keuken zitten. Vanavond eten we in ieder geval Turkse pizza, helemaal niet erg! Volg Familie over de Kook op onze social media kanalen en blijf op de hoogte van allemaal lekkere recepten en krijg een kijkje bij ons in de keuken.

Facebook
Instagram
YouTube
Pinterest