Top 5 lekkerste stoofvlees recepten

Top 5 lekkerste stoofvlees recepten

Dat wij veel stoofvlees recepten maken kan je waarschijnlijk niet ontgaan zijn. Daarom heb ik een top 5 gemaakt met de lekkerste stoof recepten die op Familie over de Kook staan. Het is mijn persoonlijke top 5 dus het kan zijn dat jouw favoriet er niet tussen staat. Het grote voordeel vind ik van stoof recepten is dat het weinig moeite kost om ze te maken. Ik vind het ook ideaal om stoofvlees te maken als wij eters krijgen. Ik zet de pan s’morgens op het vuur en s’avonds kan je van een heerlijke maaltijd genieten zonder dat je de hele tijd in de keuken moet staan. 

Top 5 lekkerste stoofvlees recepten

NUMMER 1: INDISCH STOOFVLEES IN KOKOSMELK

Over de nummer 1 hoefde ik niet te twijfelen. Dit Indisch stoofvlees in kokosmelk recept is echt zo onwijs lekker dat ik dit heel erg graag maak als wij visite krijgen. Het stoofvlees kan ook echt niet mislukken en blijft waanzinnig mals. Heb jij trouwens nog moeite om goed stoofvlees te bereiden, dan kan je altijd het artikel tips tegen het mislukken van je stoofvlees lezen. Hierin geef ik een aantal tips waardoor je stoofvlees echt niet meer kan mislukken.

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/indisch-stoofvlees-kokosmelk-smaakexplosie-mond/” target=”_blank”]

NUMMER 2: KIP IN BIER GESTOOFD

Je hoeft niet per se altijd maar rundvlees te gebruiken in stoofschotels. Een stoofschotel kan je ook prima maken met kip. Meestal gebruik ik hiervoor kippendijen omdat dit vlees malser blijft dan bijvoorbeeld kipfilet. Dit recept voor kip in bier gestoofd staat tegenwoordig ook zeer regelmatig bij ons op tafel. Het is in ieder geval de favoriet van Beaudine.

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/kip-bier-gestoofd/” target=”_blank”]

NUMMER 3: MEXICAANSE CHILI CON CARNE

Vroeger maakte ik eigenlijk altijd mijn chili con carne klaar met gehakt. Tegenwoordig wissel ik dit af voor deze Mexicaanse chili con carne met riblappen. Nu ik dit zo opschrijf bedenk ik me trouwens dat ik nog nooit mijn oude vertrouwde chili con carne voor Familie over de Kook heb gemaakt. Daar moet maar snel verandering in gaan komen. 

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/mexicaanse-chili-con-carne/” target=”_blank”]

NUMMER 4: VEGETARISCHE INDIASE STOOFSCHOTEL

Deze vegetarische Indiase stoofschotel is misschien niet echt een officieel stoof recept maar is wel echt super lekker. Het voordeel van dit stoof recept is dat het niet uren hoeft op te staan. Wel is het zo dat hoe langer hij opstaat hoe lekkerder hij wordt. Let er dan wel op dat het vuur niet te hoog staat, anders koken de aardappelen echt te ver door. Ik heb dit recept vorige week ook voor mijn broertje en zijn vrouw gemaakt en beiden schepte ze 2x op. Erg lekker om bij deze stoofschotel te maken is zelfgemaakt Naan brood.

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/vegetarische-indiase-stoofschotel-aardappelen-en-sperziebonen/” target=”_blank”]

NUMMER 5: KRUIDIGE SURINAAMSE STOOFPOT

Wat erg! Ik was deze kruidige Surinaamse stoofpot bijna vergeten. Het wordt dus hoogtijd dat ik deze stoofpot weer snel een keertje ga klaarmaken. Dit stoofrecept is namelijk echt waanzinnig lekker. Volgens mij was dit zelfs één van de eerste recepten die ik op Familie over de Kook plaatste. Zoals eigenlijk de meeste recepten op de blog is dit ook weer een lekker pittig recept. Mocht je niet zo’n pittige eter zijn, minder dan in de peper en sambal. Ben jij een liefhebber van Surinaams eten, probeer dan ook eens het recept van mijn Surinaamse bami.

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/kruidige-surinaamse-stoofpot/” target=”_blank”]

Ik zou het leuk vinden als je op de Facebookpagina van Familie over de Kook laat weten welk stoofvlees recept van onze blog jij het lekkerst vindt.