Surinaamse bami met pittige pindasaus

Surinaamse bami met pittige pindasaus

De eerste reactie op de Familie over de Kook Instagram toen ik daar een foto plaatste van mijn zelfgemaakte Surinaamse bami was “ik ben benieuwd..ik ben natuurlijk erg kritisch” Deze opmerking kwam van iemand van Surinaamse afkomst. No pressure hoor!!! Ahhhhh!!!! Ik zal dus echt niet gaan prediken dat dit “echte” Surinaamse bami is. Het is er in ieder geval wel op geïnspireerd en wij vonden hem lekkerder dan de bami die wij normaal gesproken afhalen bij de Surinamer. De pittige pindasaus is verre van Surinaams maar deze is ook wel echt heel erg lekker en super simpel om te maken. 

recept Surinaamse bami

Recept Afdrukken
Surinaamse bami
Keuken Surinaamse
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
pittige pindasaus
Keuken Surinaamse
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
pittige pindasaus
Instructies
  1. Kook de spaghetti gaar met 1 maggiblokje. Spoel de spaghetti af met koud water en meng met 1 eetlepel ketjap asin en 1 eetlepel ketjap manis.
  2. Verhit een flinke scheut olie (zodat de hele bodem van de pan bedekt is) Fruit de uien met de rode peper, knoflook en gember op middelhoog vuur. Voeg de trassi, fijn gesneden tomaat, five spice poeder en een snuf peper toe. Verkruimel er 2 maggi blokje bij. Bak dit allemaal even kort mee voor ongeveer 1 minuut. Voeg dan de kipblokjes toe en bak tot deze goudbruin en gaar is. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en bak voor 1 minuutje mee. Zet nu het vuur laag en voeg 5 el ketjap asin en 4 el ketjap manis toe. Roer er de gekookte spaghetti door en de fijngesneden selderij. Breng eventueel nog verder op smaak met kejap asin of manis naar smaak. Wij vonden de bami niet pittig genoeg dus ik heb er nog een flinke snuf chilivlokken doorheen gedaan.
  3. Meng alle ingrediënten voor de pittige satésaus. Voeg water naar eigen inzicht toe. Verwarm de satésaus even kort op het fornuis wanneer je de satésaus nodig hebt.
Deel dit Recept

 

Wij hadden met zijn vieren iets overgehouden maar dit was absoluut geen straf. De volgende dag was deze Surinaamse bami misschien nog wel lekkerder.
Zelf Amaranthe die toch echt bijna niets eet zoals jullie weten heeft dit keer haar bord leeggegeten…dat zegt denk ik wel heel wat!!

De volgende recepten vind je misschien ook lekker