Naan brood maken met knoflook en koriander

Naan brood maken met knoflook en koriander
Deel met je vrienden:

Op Familie over de Kook staat al een recept om zelf Naan te maken maar het recept van deze Naan met knoflook en koriander vind ik persoonlijk veel lekkerder. Deze Naan is een stuk smeuïger en bevat echt super veel smaak. Whahaha is ook niet gek want er zit heeeeel veeeeeel roomboter in en op! Wij aten deze Naan bij een Indiase kruidige pompoensoep en deze combinatie was echt JAMMIE!!!! Ja, met hoofdletters hahaha. Komende zondag ga ik een Dhal, ook een Indiaas gerecht, maken en uiteraard maak ik dan ook deze Naan weer. Ik kan niet wachten!

recept Naan met knoflook en koriander

Naan met knoflook en koriander

4.5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten, Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Indiase
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 7 minuten
Totale tijd: 1 uur 17 minuten
Porties: 7 stuks

Ingrediënten

  • 500 gram bloem
  • 1 eetlepel suiker
  • snuf zout
  • 1 zakje gedroogde gist
  • 175 gram Grieks yoghurt op kamertemperatuur
  • 175 milliliter lauwwarm water
  • 1,5 theelepel gemalen koriander
  • 1,5 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 50 gram gesmolten roomboter

topping

  • 100 gram gesmolten roomboter
  • 4 teentjes knoflook heel fijngesneden
  • flinke hand vers gehakte koriander of peterselie

Instructies

  • Meng alle ingrediënten voor het deeg en kneed tot je een elastisch deeg hebt. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Het deeg blijft iets plakkerig (je kan altijd een beetje bloem toevoegen als het te nat blijft) Bestrooi de deegbal met een klein beetje bloem en laat het deeg afgedekt 1 uur rijzen op een warme tochtvrije plek.
  • Verwarm de oven voor op 220 graden hetelucht. Smelt voor de topping 100 gram roomboter en meng dit met de fijngesneden knoflook en koriander. Bestrooi je werkplek met bloem en verdeel het deeg in 7-8 stukken en rol of druk ze uit tot een ovale vorm van ongeveer 0,5 cm dik. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en leg de Naan erop. Smeer met een dikke laag van de gesmolten roomboter in en bak ze in 6-8 minuten goudbruin en gaar. Haal de Naan uit de oven en smeer nog een keer in met de gesmolten roomboter.

 

recept Naanbrood met knoflook en koriander
Je huis ruikt zo lekker als je zelf Naan aan het bakken bent. Eenmaal zelfgemaakte Naan gegeten en je wilt nooit meer ander….ik beloof het! In plaats van alleen peterselie door het boter mengsel te gebruiken kan je ook  verse koriander toevoegen. 
recept Naan met knoflook en koriander
Super lekker met pompoensoep maar ook lekker bij bijvoorbeeld een Aziatische salade.

Onderstaande recepten vind je misschien ook lekker