Naan brood maken met knoflook en koriander

Naan brood maken met knoflook en koriander
Deel met je vrienden:

Op Familie over de Kook staat al een recept om zelf Naan te maken maar het recept van deze Naan met knoflook en koriander vind ik persoonlijk veel lekkerder. Deze Naan is een stuk smeuïger en bevat echt super veel smaak. Whahaha is ook niet gek want er zit heeeeel veeeeeel roomboter in en op! Wij aten deze Naan bij een Indiase kruidige pompoensoep en deze combinatie was echt JAMMIE!!!! Ja, met hoofdletters hahaha. Komende zondag ga ik een Dhal, ook een Indiaas gerecht, maken en uiteraard maak ik dan ook deze Naan weer. Ik kan niet wachten!

recept Naan met knoflook en koriander

Naan met knoflook en koriander

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 1 uur 7 minuten
Totale tijd: 1 uur 17 minuten
Gang: avondeten, Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Indiase
Trefwoord: naan, Naan maken, zelfgemaakte Naan
Porties: 7 stuks

Ingrediënten

  • 375 gram bloem
  • 3/4 eetlepel suiker
  • 1 theelepel zout
  • 1 zakje gedroogde gist
  • 125 gram Grieks yoghurt
  • 125 milliliter lauwwarm water
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 30 gram gesmolten roomboter

topping

  • 100 gram gesmolten roomboter
  • 3 teentjes knoflook heel fijngesneden
  • 1 theelepel gedroogde korianderblad

Instructies

  • Meng alle ingrediënten voor het deeg en kneed tot je een elastisch deeg hebt. Het deeg blijft iets plakkerig (je kan altijd een beetje bloem toevoegen als het echt te nat blijft) Vet een mengkom in met een beetje olie en laat het deeg afgedekt 1 uur rijzen op een tochtvrije plek.
  • Smelt voor de topping de roomboter met de knoflook en de gedroogde korianderblad. Laat op heel laag vuur staan zodat de boter niet gaat stollen.
  • Maak 6 bolletjes van het deeg en druk deze plat uit. Dit mag rond of ovaal zijn...of wat ertussen in zit 😉
  • Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak de Naan aan beide kanten goudbruin. Wanneer er bolletjes in de Naan komt kan je de Naan omdraaien.
  • Smeer de Naan meteen in met de gesmolten roomboter na het bakken.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat het ons weten @familieoverdekook

 

recept Naanbrood met knoflook en koriander
Je huis ruikt zo lekker als je zelf Naan aan het bakken bent. Eenmaal zelfgemaakte Naan gegeten en je wilt nooit meer ander….ik beloof het! In plaats van alleen peterselie door het boter mengsel te gebruiken kan je ook  verse koriander toevoegen. 
recept Naan met knoflook en koriander
Super lekker met pompoensoep maar ook lekker bij bijvoorbeeld een Aziatische salade.

Onderstaande recepten vind je misschien ook lekker

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/zoet-pittige-gambas-chilisaus/” target=”_blank”]

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/aardappelsalade-gerookte-kip-spek-en-ei/” target=”_blank”]

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/ajam-opor-kruidige-kip-kokosmelk/” target=”_blank”]