Vegetarische Indiase stoofschotel met aardappelen en sperziebonen

Vegetarische Indiase stoofschotel met aardappelen en sperziebonen

Soms is het jammer dat er geen geuren computers en telefoons bestaan. Deze Indiase sperziebonen en aardappelen stoofschotel laat jouw huis namelijk zo ontzettend lekker ruiken. Ik noem het overigens wel een stoofschotel maar het is zeker geen stoofschotel wat uren hoeft te pruttelen. Binnen 45 minuten staat deze vegetarische Indiase stoofschotel op tafel. Als je slim bent maak je dit recept één dag van te voren. Wij hadden namelijk nog een klein beetje over en de volgende dag was Jan Willem zijn reactie bij het middageten…WAUW! Ik wil nog veel meer. Helaas voor hem was het toch echt helemaal op en met het laatste restje Naanbrood heeft hij de pan schoongemaakt. 

Recept Vegetarische Indiase stoofschotel

Recept Afdrukken
Indiase stoofschotel met aardappelen en sperziebonen
Maaltijd avondeten
Keuken Indiase
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd avondeten
Keuken Indiase
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Verhit een flinke scheut olie in een hapjespan en bak de uien met de rode peper en de gember kort op middelhoog vuur. Voeg de garam masala, komijnpoeder, chilipoeder, kurkuma en een snuf peper en zout toe en bak kort mee. Voeg de knoflook en de aardappelen toe en bak ook weer kort mee.
  2. Voeg de tomatenblokjes, 200 milliliter water toe en verkruimel de 2 vierkante maggiblokjes erbij. Roer alles goed door. Doe de deksel op de pan en laat 15 minuten zachtjes koken. Prik in de aardappel om te checken of deze redelijk gaar is. Mocht dit niet het geval zijn kook dan nog even door. Voeg als de aardappelen redelijk gaar zijn de sperziebonen toe en laat afgedekt nog 10 minuten zachtjes doorkoken. Bestrooi de stoofschotel met een handje vers gehakte koriander.
Deel dit Recept

 

TIP: Het is een gerecht wat je redelijk op gevoel moet maken. Iedere aardappel is namelijk anders en kan andere kooktijden hebben. Check dus regelmatig de gaarheid van de aardappelen en sperziebonen. Het gerecht is lekkerder als de aardappelen en sperziebonen goed gaar zijn en liever niet beetgaar.

Serveer deze vegetarische Indiase stoofschotel met crème fraîche en Naanbrood. Ik breng zelf altijd de crème fraîche op smaak met een beetje citroensap, peper, zout, knoflookpoeder, chilivlokken, olijfolie en gehakte koriander.
Vegetarische eten hoeft dus zeker niet saai te zijn. Deze vegetarische aardappelen met sperziebonen stoofschotel zit bomvol smaak!