Vegetarische Indiase stoofschotel met aardappelen en sperziebonen. Deze stoof is ontzettend gezond, lekker én simpel te maken.
Deze vegetarische Indiase stoofschotel met aardappelen en sperziebonen rook echt zo waanzinnig lekker dat het jammer is dat er geen geuren computers en telefoons bestaan. Ik noem het overigens wel een stoofschotel maar het is zeker geen stoofschotel wat uren hoeft te pruttelen. Binnen 45 minuten staat deze vegetarische Indiase stoofschotel op tafel. Als je slim bent maak je dit recept één dag van te voren. Wij hadden namelijk nog een klein beetje over en de volgende dag was Jan Willem zijn reactie bij het middageten…WAUW! Ik wil nog veel meer. Helaas voor hem was het toch echt helemaal op en met het laatste restje Naan heeft hij de pan schoongemaakt.
Eet jij ook graag een vegetarische avondmaaltijd? Probeer dan ook eens de volgende recepten uit: bietensalade met appel en feta, spitskool in sweet chilisaus met rijst of maak eens de vegetarische aubergine curry stoof klaar.
Recept vegetarische Indiase stoofschotel
![Vegetarische Indiase stoofschotel met aardappelen en sperziebonen vegetarische Indiase stoofschotel](https://familieoverdekook.nl/wp-content/uploads/2017/11/indiase-stoofschotel-1_Fotor-400x400.jpg)
Indiase stoofschotel met aardappelen en sperziebonen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboekIngrediënten
- 700 gram iets kruimige aardappelen geschild en in grotere stukken gesneden
- 250 gram sperziebonen diepvries
- 2 rode uien fijngesneden
- 3 teentjes knoflook fijngesneden
- 3 cm verse gember geschild en geraspt
- 1 rode peper fijngesneden
- 4 trostomaten in blokjes gesneden
- 2 maggiblokjes
- 3 theelepels garam masala
- 1,5 theelepel komijnpoeder
- 0,5 theelepel chilipoeder
- 2 theelepels kurkuma
- handje verse koriander gehakt
- peper en zout
- olie
- 200 milliliter water
Instructies
- Verhit een flinke scheut olie in een hapjespan en bak de uien met de rode peper en de gember kort op middelhoog vuur. Voeg de garam masala, komijnpoeder, chilipoeder, kurkuma en een snuf peper en zout toe en bak kort mee. Voeg de knoflook en de aardappelen toe en bak ook weer kort mee.
- Voeg de tomatenblokjes, 200 milliliter water toe en verkruimel de 2 vierkante maggiblokjes erbij. Roer alles goed door. Doe de deksel op de pan en laat 15 minuten zachtjes koken. Prik in de aardappel om te checken of deze redelijk gaar is. Mocht dit niet het geval zijn kook dan nog even door. Voeg als de aardappelen redelijk gaar zijn de sperziebonen toe en laat afgedekt nog 10 minuten zachtjes doorkoken. Bestrooi de stoofschotel met een handje vers gehakte koriander.
Indiase stoof
TIP: Het is een gerecht wat je redelijk op gevoel moet maken. Iedere aardappel is namelijk anders en kan andere kooktijden hebben. Check dus regelmatig de gaarheid van de aardappelen en sperziebonen. Het gerecht is lekkerder als de aardappelen en sperziebonen goed gaar zijn en liever niet beetgaar.
![Vegetarische Indiase stoofschotel met aardappelen en sperziebonen](https://familieoverdekook.nl/wp-content/uploads/2017/11/indiase-stoofschotel_Fotor-1024x768.jpg)
![Vegetarische Indiase stoofschotel met aardappelen en sperziebonen](https://familieoverdekook.nl/wp-content/uploads/2017/11/indiase-stoofschotel-1_Fotor-1024x768.jpg)
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.