Indisch stoofvlees in kokosmelk: een smaakexplosie in je mond

Indisch stoofvlees in kokosmelk: een smaakexplosie in je mond

Indische stoofvlees in kokosmelk: een smaakexplosie in je mond. Dit stoofvlees laat al je smaakpapillen prikkelen πŸ˜‰ Het recept van mijn (ontzettend lekkere….al zeg ik het zelf)Β Indisch stoofvlees staat dan eindelijk online. De laatste weken waren nogal chaos hier thuis en het uitschrijven van recepten schoot er daardoor een beetje bij in. Inmiddels is de rust weer een heel klein beetje teruggekeerd en zit ik nu lekker met een bak thee en een flinke reep chocolade mijn recepten uit te schrijven. Over die chocolade voel ik me overigens zeker niet schuldig, want inmiddels sport ik twee keer per week, dus jezelf een beetje verwennen mag dan wel….toch?

Indisch stoofvlees

Indisch stoofvlees in kokosmelk

Ik heb echt een vreugdedansje gemaakt toen mijnΒ stoofvlees klaar was. Zo ontzettend lekker was het! Deze stoof is namelijk zoet en pittig tegelijk, echt een feestje in je mond. Er staat op Familie over de Kook overigens al een recept voor Indisch stoofvlees maar deze is toch weer heel anders. Ik ben benieuwd welke jij lekkerder gaat vinden.

Recept Indisch stoofvlees

Indisch stoofvlees in kokosmelk

4.18 van 311 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten
Keuken: Oosterse
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 5 uur
Totale tijd: 5 uur 10 minuten
Porties: 4 personen

IngrediΓ«nten

  • 1 kilo riblappen in blokjes gesneden (niet te klein)
  • 3 uien in halve ringen
  • 4 teentjes knoflook fijngesneden
  • 3 centimeter verse gember geschild en geraspt
  • 1 rode peper fijngesneden
  • 5 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels ketjap asin
  • 200 milliliter kokosmelk
  • 500 milliliter lauwwarm water kan meer zijn
  • 2 groente bouillonblokjes
  • 3 laurierblaadjes
  • 5 eetlepels chilisaus ik gebruik sweet chilisaus
  • snuf peper en zout
  • 1 eetlepel bloem
  • roomboter
  • olie
  • 1 eetlepel maΓ―zena optioneel

Instructies

  • Bestrooi de blokjes vlees met peper en zout. Meng vervolgens met 1 el bloem. Verhit een flinke scheut olie en een stuk roomboter in een braadpan. Bak het vlees in meerder porties rondom goudbruin. Verhit opnieuw een scheutje olie en een klont(je) roomboter in de pan en bak de uien met de knoflook, gember en rode peper voor 2 minuten. Voeg het vlees dan weer toe.
  • Roer er vervolgens 5 el ketjap manis, 2 el ketjap asin, 5 el chilisaus, 200 ml kokosmelk door. Verkruimel er 2 groentebouillonblokje overheen en giet er lauwwarm water bij tot het vlees net onder staat. (Bij mij was dit ongeveer 500 ml) Leg de laurierblaadjes erbij en leg de deksel bijna helemaal op de pan. Laat het vlees minimaal 5 uur stoven, hoe langer hoe lekkerder. Mocht de saus te dun blijven dan kan je op het laatst een maΓ―zena papje toevoegen. (dit doe je door 1 el maizena te mengen met een klein scheutje koud water)
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Indisch stoofvlees in kokosmelk: zoet en pittig!

Dit stoofvlees is zoet door de kokosmelk maar pittig door de gember, rode peper en chilisaus. Het geeft je dus echt een smaakexplosie in je mond. Dit Indisch stoofvlees in kokosmelk is misschien zelfs wel het lekkerste stoofvlees recept wat op Familie over de Kook staat. Hopelijk ga jij deze stoof ook erg lekker vinden.

Met onderstaande tips mislukt je stoofvlees nooit meer

-Zorg ervoor dat het vlees op kamertemperatuur is. Als je koud vlees gaat aanbraden, dan trekt het vlees samen en zal je vlees taai blijven.
-Bak het vlees kort op heet vuur in olie en/of roomboter. Bak alleen de buitenkant goudbruin en haal het vlees dan meteen uit de pan.
-Laat het vlees zeker in het begin niet koken. Het vlees moet echt eerst de kans krijgen om langzaam te garen.

-Vlees stoven is geen haastklus, hoe langer het vlees kanΒ stovenΒ hoe malser het vlees wordt.
-Het vocht wat je toevoegt aan het stoofvlees moet tevens ook op kamertemperatuur zijn. Als je koud vocht toevoegt, dan sluit het vlees zich af en neemt het niet makkelijk vocht en/of smaken meer op.
-Heel belangrijk, voeg zuren aan je vlees toe. Bijvoorbeeld (rode) wijn, azijn , bier, tomatenpuree of mosterd. De zuren die hierin zitten zorgen ervoor dat het bindweefsel in het vlees wordt afgebroken, waardoor het vlees mals wordt.

De volgende stoofvlees recepten vind je misschien ook lekker

Vlaams stoofvlees met bier en mosterd, Daging Smoor of maak eens mijn pittige hachee.

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken