8 lekkere vegetarische recepten

8 lekkere vegetarische recepten

Het kan je vast niet ontgaan zijn dat het de Week Zonder Vlees is. Daarom heb ik 8 lekkere vegetarische recepten voor je op en rijtje gezet. Vegetarisch eten hoeft namelijk echt niet saai of smakeloos te zijn. Wij eten thuis zeker niet geheel vegetarisch. Ik denk ook persoonlijk niet dat we dit ooit gaan doen. Wel eten we beduidend minder vlees dan een paar jaar geleden. Veel van onze recepten zijn overigens met een paar simpele aanpassingen vegetarisch te maken. Alleen de stoofschotels zijn wat lastiger ๐Ÿ˜‰

8 lekkere vegetarische recepten

Als je op de foto klikt, dan ga je naar het desbetreffende recept

broodje pulled jackfruit met bbq saus en coleslaw

รฉรฉn van onze favoriete vegetarische gerechten is ditย broodje pulled jackfruitย met bbq saus. Vorig jaar kwam ik voor het eerst in aanraking met jackfruit en sindsdien ben ik daarmee flink aan het experimenteren.ย Er komen binnenkort nog meer recepten met jackfruit aan.

broodje pulled jackfruit

Vegetarische Indiase Saag Paneer

Om alvast misverstanden uit de weg te helpen, dit is geen authentiek recept! Dit is namelijk de snelle en simpele versie vanย Saag Paneer. In India gebruiken ze namelijk geen diepvries spinazie a la crรจme maar verse spinazie. Om de authentieke versie te maken heb je echter wel wat meer tijd nodig. Deze variant is snel te maken en ook erg lekker. Eet de Saag Paneer met zelfgemaakte Naan.

vegetarische Saag Paneer met Naan

Aubergine burger met pittige salsa

Eenย vegetarische burgerย waarbij je echt geen vlees mist? Het kan echt met dezeย aubergineย burger met pittige salsa. Door deย aubergineย goed te kruiden en te paneren met panko, krijg je een heerlijke vervanger voor het vlees.

zelf een vegetarische aubergine burger maken met pittige salsa

rijstsalade met groente

Deze rijstsalade met groente eten wij heel erg graag in de zomer. Het is een heerlijk frisse salade met een vleugje pit. De rijstsalade zo gemaakt en je kan de salade ook prima een dag van te voren maken. Dan is hij eigenlijk nog eens stuk lekkerder ook. Alle smaken zijn dan namelijk goed ingetrokken.

rijstsalade met groente

vegetarische lasagne met aubergine en spinazie

Veel mensen zeggen dat ze aubergine niet zo lekker vinden. Echt ontzettend zonde, want deย aubergineย is ontzettendย gezond. Aubergine is enormย vezelrijkย en bevat ook een hoop vitamines en mineralen zoals magnesium en foliumzuur.ย Deze lasagne is lekker kruidig en ook weer prima van te voren te bereiden.

vegetarische lasagne met aubergine en spinazie

Italiaans gevulde courgette uit de oven

Dezeย Italiaans gevulde courgettesย zijn echt zo simpel om te maken. Daarbij gooi je niets weg van de courgette. De courgette wordt namelijk gevuld met zijn eigen op smaak gebrachte vruchtvlees.ย 

Italiaans gevulde courgette

Vegetarische Indiase stoofschotel

Okรฉ, deze foto is echt heel hard aan vervanging toe. Toch hoop ik dat je deze vegetarische Indiase stoofschotel met aardappelen en sperziebonen een keertje wilt maken. Ik persoonlijk vind dit namelijk echt รฉรฉn van de lekkerste vegetarische gerechten die ik gemaakt heb op Familie over de Kook.

vegetarische Indiase stoofschotel

vegetarische groentelasagne

Eรฉn van de nieuwste vegetarisch recepten op de blog is deze groentelasagne. Deze lasagne heeft een kruidige tomatensaus en een romige bechamelsaus. Qua groente gebruik ik aubergine en courgette. Lust je dit nu niet? Gebruik dan gewoon groente die jij wel lekker vindt.

vegetarische groentelasagne