Italiaanse gevulde courgette uit de oven

Italiaanse gevulde courgette uit de oven

De courgette is ontzettend veelzijdig en ze zijn echt ideaal om te vullen. Deze Italiaanse gevulde courgette uit de oven is super simpel om te maken en ideaal als bijgerecht bij bijvoorbeeld een pastagerecht. Ook als hoofdmaaltijd kan hij prima maar maak er dan, net zoals wij, een frisse salade bij. De combinatie van de citroen met de gedroogde Provencaalse kruiden zorgt ervoor dat je bij het eten van dit gerecht echt een vakantiegevoel krijgt. Deze Italiaanse gevulde courgette kan eventueel ook prima als hapje geserveerd worden. Lekker met een glas witte wijn en dan heerlijk in het zonnetje oppeuzelen. Mocht je net zoals ons gek zijn op courgette, maak dan ook eens mijn aardappel ovenschotel met tonijn, courgette en tomaat.

recept Italiaanse gevulde courgette

Recept Afdrukken
krokant gevulde Italiaanse courgette
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd avondeten, Lunch, Snack
Keuken Italiaanse
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd avondeten, Lunch, Snack
Keuken Italiaanse
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer in de lengte de courgettes. Verwijder het vruchtvlees met een lepel en hak het vruchtvlees zeer fijn.
  2. Meng het vruchtvlees in een kom met de eieren, panko, gedroogde Provencaalse kruiden, peper, zout, chilivlokken, scheutje olijfolie, helft van de geraspte Parmezaanse kaas en de fijngesneden mozzarella. Leg de courgette in een ovenschaal. Vul met het "courgette" mengsel en bestrooi met de overgebleven kaas en eventueel nog een beetje extra panko voor een krokante bite. Bak in 30 minuten gaar en goudbruin. Ik zet de laatste 5 minuten de oven altijd even op de hetelucht functie.
  3. Serveer de courgette met een pasta, salade, stokbrood/ciabatta of als hapje.
Deel dit Recept

O ja, voordat er gedoe over komt. Dit zullen vast geen authentieke Italiaanse gevulde courgettes zijn. Dit recept is geïnspireerd op de Italiaanse keuken 🙂 Je rekent in principe op 1 courgette per persoon als je het als hoofdmaaltijd wilt eten. Anders heb je genoeg aan een halve courgette per persoon.

gevulde courgettes uit de oven

recept Italiaanse gevulde courgette uit de oven met Provencaalse kruiden, kaas en panko

Deze Italiaanse gevulde courgettes zijn echt zo simpel om te maken. Daarbij gooi je niets weg van de courgette. De courgette wordt namelijk gevuld met zijn eigen op smaak gebrachte vruchtvlees. Wil je helemaal in courgette sfeer blijven, maak dan als toetje mijn courgette cake met pure chocolade.

recept Italiaanse gevulde courgette uit de oven met Provencaalse kruiden, kaas en panko

Wij eten deze gevulde courgette graag met een simpele salade, stokbrood/ciabatta en zelfgemaakte kruidenroomkaas. Ook bij een simpele pasta zijn deze gevulde courgettes erg lekker. Ik had nog een beetje basilicum over van de pizza’s die ik dag ervoor maakte. Dit is ook erg lekker over de courgette. Ik zou er alleen niet speciaal een bosje voor aanschaffen 🙂