Aubergine burger met pittige salsa

Aubergine burger met pittige salsa
Deel met je vrienden:

Een vegetarische burger waarbij je echt geen vlees mist? Het kan met deze aubergine burger met pittige salsa. Door de aubergine goed te kruiden en te paneren met panko, krijg je een heerlijke vervanger voor vlees. Met deze burger hoop ik dan ook de grootste aubergine “hater” te overtuigen dat deze groente super lekker kan zijn. Het is dus totaal geen straf om wat vaker vegetarisch te eten op deze manier.

recept aubergine burger met pittige salsa

recept krokante aubergine burger met pittige salsa

aubergine burger met pittige salsa

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten, Lunch
Keuken: Mexicaanse
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 4 burgers

Ingrediënten

  • 2 stuks aubergine
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • flinke snuf paprikapoeder
  • flinke snuf kerriepoeder
  • olijfolie
  • 2 eieren
  • scheutje melk
  • panko
  • bloem
  • extra vierge olijfolie
  • zonnebloemolie

OVERIGE INGREDIËNTEN

  • 4 hamburgerbroodjes
  • 4 plakjes cheddar of geraspte cheddar
  • sla
  • Griekse yoghurt
  • Mexicaanse salsa zelfgemaakt recept staat op de site

Instructies

  • Snijd de aubergines in plakjes van iets meer dan een halve centimeter dikte. Smeer de plakjes aubergine aan allebei de kanten in met olijfolie en bestrooi allebei de kanten met paprikapoeder, kerriepoeder, peper en zout. Druk de gedroogde kruiden even goed in de aubergine.
  • Kluts in een diep bord of schaal 2 eieren met een scheutje melk. Leg op een ander bord bloem en weer op een ander bord flink wat panko. Haal de plakjes aubergine eerst door het bloem, dan door het ei en vervolgens door de panko. Verhit een flinke scheut zonnebloemolie (de bodem van de pan moet helemaal bedekt zijn) Bak de aubergines in 5-6 minuten gaar en goudbruin (dus ongeveer 2,5 min per kant) Laat ze even uitlekken op een stukje keukenpapier.
  • Grill de burgerbroodjes en smeer 1 kant in met een laagje Griekse yoghurt. Leg daarop wat sla, cheddar, dan de krokant gebakken aubergines en daarop flink wat pittige Mexicaanse salsa. Klaar is kees 🙂 Super simpel en echt super lekker!
  • TIP: eigenlijk heb je genoeg aan anderhalve aubergine maar als snack zijn ze ook lekker en je kan ze ook koud eten. Per burger houd ik 3 plakken aubergine aan.

recept pittige mexicaanse salsa

recept Mexicaanse salsa saus, lekker pittig!

Pittige Mexicaanse salsa saus

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Snack
Keuken: Mexicaanse
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 5 minuten
Porties: 1 schaaltje

Ingrediënten

  • 3 tomaten in stukjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook grof gehakt
  • 1 rode peper grof gehakt
  • handje koriander grof gehakt
  • flinke snuf vers gemalen zwarte
  • 1 limoen
  • 1/2 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder

Instructies

  • TIP: gebruik de rasp van 1 limoen en het sap van een 1/2 limoen. Voeg alle ingrediënten in een keukenmachine en maal dit net zo fijn of grof als je zelf lekker vindt.
  • Heb je geen keukenmachine, hak dan alle ingrediënten zeer fijn.

paarse gezonde groente

Helaas hoor ik heel vaak dat iemand zegt “ik lust echt geen aubergine” Dat is echt ontzettend jammer. Deze groente kan namelijk heel erg lekker zijn. Ik zeg inderdaad “kan”. Om de aubergine goed tot zijn recht te laten komen, moet je er namelijk wel iets mee doen. Je kan de groente stoven, bakken, grillen of bereiden op de barbecue. Doordat deze groente vrij zacht van structuur is, neemt hij alle smaken die je gebruikt goed op. Ook zit deze groente vol vezels en vitamines. Hopelijk kan mijn vegetarische burger je overtuigen om toch eens deze paarse groente te proberen!

krokante aubergine burger met pittige salsa

Deze vegetarische krokante burger met pittige Mexicaanse salsa is echt onwijs lekker! Wij hebben in ieder geval geen vlees gemist. De plakjes krokant gebakken aubergine zijn trouwens ook super lekker om als snack te eten. Serveer dan naast de pittige Mexicaanse salsa ook een frisse yoghurtdip. Laat dus eens wat vaker vlees staan. Ik zal op de blog ook meer aandacht gaan besteden aan lekkere vegetarische gerechten met groente.