Broodje pulled jackfruit met bbq saus

Broodje pulled jackfruit met bbq saus

Wij proberen meer vegetarisch te eten en één van onze favoriete gerechten is dit broodje pulled jackfruit met bbq saus. Vorig jaar kwam ik voor het eerst in aanraking met jackfruit en sindsdien ben ik daarmee flink aan het experimenteren. Voor dit broodje gebruik ik het recept wat al op Familie over de Kook staat namelijk “vegan pulled pork“. Het enige wat ik eraan verander is dat ik er een simpele coleslaw bij serveer en natuurlijk een plak cheddar. (is het niet meer veganistisch maar wel vegetarisch) O ja, en tegenwoordig maak ik het recept iets pittiger. Uiteraard kan je dit geheel naar eigen smaak aanpassen.

Heb je iets meer tijd? Maak dan een zelfgemaakte bbq saus. Wanneer ik niet mijn zelfgemaakte bbq saus gebruik, dan gebruik de Blues Hog Orignal bbq saus. Die is namelijk echt zo ontzettend lekker!

recept broodje pulled jackfruit

broodje pulled jackfruit

Broodje pulled jackfruit

een heerlijk broodje vegetarische "pulled pork" gemaakt met jackfruit
5 van 1 stem
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten, Lunch
Keuken: Amerikaanse
Trefwoord: broodje, jackfruit, pulled jackfruit, vegetarische pulled pork
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Porties: 6 broodjes

Ingrediënten

  • 2 blikjes jackfruit
  • 4 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 ui gesnipperd
  • 6 eetlepels bbq saus
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 eetlepel sambal badjak
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1/2 eetlepel bruine suiker
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper
  • snufje zout
  • 1 theelepel uienpoeder
  • zonnebloemolie
  • 6 plakjes cheddar
  • 6 broodjes
  • coleslaw lekkerste is zelfgemaakte (recept staat op de blog)

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak de blikjes jackfruit open, giet het af en spoel met koud water. Trek de jackfruit met je handen uit elkaar. Mocht je echt harde stukjes hebben (die zitten nog weleens in het midden) haal deze er dan uit. Dep de jackfruit een beetje droog met keukenpapier of een theedoek. Meng de jackfruit met de bbq saus, paprikapoeder, sambal badjak, uienpoeder, bruine suiker, kerriepoeder en een snuf peper en zout.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de uien met de knoflook. Voeg de jackfruit toe en bak dit op middelhoog vuur voor 5 minuten. Leg alles in een ovenschaal en bak in 25 minuten. Zet dan de oven op de hetelucht stand en bak nog eens 5-7 minuten.
  • Rooster ondertussen de broodjes en leg hier een plak cheddar op. Verdeel de jackfruit over de broodjes en top af met flink wat coleslaw. Lekker met zelfgemaakte friet en mayo erbij.
  • TIP: Maak een nacho ovenschotel met de jackfruit. Vul een ovenschaal met tortillachips, verdeel hier overheen de pulled jackfruit, bestrooi met geraspte kaas en zet eventjes onder de grill. Lekker met guacamole.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Niet vegetarisch maar ook erg lekker om op een broodje te eten is mijn Indische pulled chicken.

recept simpele coleslaw

coleslaw zelf maken

coleslaw met wortel en spitskool

4.25 van 4 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten, Lunch, Snack
Keuken: Amerikaanse
Voorbereidingstijd: 1 minuut
Totale tijd: 1 minuut

Ingrediënten

  • 150 gram geraspte wortel ik gebruikte een zakje voorgesneden van de AH
  • 300 gram spitskool fijngesneden ik gebruikte een zakje voorgesneden van de AH
  • 2 theelepels rijstazijn mag ook witte wijnazijn
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 flinke eetlepels Griekse yoghurt
  • 1,5 theelepel mosterd
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • snuf chilivlokken of pul biber

Instructies

  • Heel simpel…..alles mengen en klaar is kees! Laat eventueel in de koelkast voor serveren even op smaak komen. Koud vinden wij de coleslaw sowieso het lekkerste. Bestrooi met extra pul biber of chilivlokken vlak voor serveren als je van een beetje pit houdt.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

vegetarisch broodje pulled jackfruit

broodje pulled jackfruit

Wat is jackfruit

Nangka ofwel jackfruit is fruitsoort die aan een boom groeit en waarvan de vrucht wel tot 40 kilo kan wegen! De vrucht groeit voornamelijk in India en daar wordt de vrucht geplukt waneer deze nog niet helemaal rijp is. Zodra de vrucht rijp is stinkt deze naar rottend fruit in combinatie met rottende uien. Klinkt niet heel aantrekkelijk toch! Gelukkig gebruik je dus de onrijpe vrucht die verder niet stinkt. Sterker nog, je ruikt bijna niets.

Sinds een tijdje is jackfruit makkelijk verkrijgbaar in de supermarkt en ben je niet meer afhankelijk van een toko in de buurt. Het jackfruit zit ingeblikt en staat bij de ingeblikte groenten en fruit. Jackfruit is geschikt om te bakken en te stoven. Voordeel van jackfruit is dat het een stuk goedkoper is dan vlees en daardoor dus ook een prima vleesvervanger. Jackfruit bevat van zichzelf niet zoveel smaak. Je moet dus niet te zuinig zijn met het gebruik van specerijen.

Wijn van de maand januari

De eerste wijn van de maand in 2020 is de Philibert du Charme, chardonnay. Deze chardonnay is geproduceerd in de Langeudoc in Frankrijk. Het is een witte wijn gemaakt met 100% chardonnay druiven. De wijn heeft een houtrijping van 8 maanden gehad. Door de houtrijping krijg je een volle iets robuustere witte wijn. (zeker voor een chardonnay) De wijn proeft zowel fruitig maar heeft dus ook zeker een robuuste smaak. De wijn wordt omschreven met smaken als peer, banaan maar ook hout en kastanjes. Deze wijn kan goed gecombineerd worden met gerookte vis of zeevruchten. Serveer de wijn rond de 10 graden om optimaal op smaak te zijn. (ik ga vloeken in de kerk maar ik vind het in de zomer altijd lekker om een ijsblokje in mijn glas te doen).

Ik heb ervoor gekozen om de wijn bij een broodje vegetarische pulled jackfruit te serveren. Jackfruit bevat namelijk ook een heel licht zoetje. Dit in combinatie met het pittige van de bbq saus en het frisse van de coleslaw, echt een zalige combinatie.

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook of Instagram. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.