vegetarische Indiase Saag Paneer

vegetarische Indiase Saag Paneer
Deel met je vrienden:

Ben jij gek op Indiaas eten en op vegetarisch eten? Maak dan zeker eens deze vegetarische Indiase Saag Paneer. Ik had beloofd voor meer vegetarische recepten op de blog. Daarom nu het recept voor deze heerlijke Saag Paneer. Om alvast misverstanden uit de weg te helpen, dit is geen authentiek recept! Dit is namelijk de snelle en simpele versie van Saag Paneer. In India gebruiken ze namelijk geen diepvries spinazie a la crème maar verse spinazie 😉 Uiteraard ga ik ook nog een keertje de meer authentieke versie uitwerken voor op de blog. Is de één lekkerder dan de ander? Ik persoonlijk vind van niet. Eigenlijk zijn het toch twee verschillende gerechten, ondanks bijna dezelfde ingrediënten. Wij eten graag zelfgemaakte Naan bij dit gerecht maar je kan ook rijst bij dit gerecht serveren. Of als je wilt uitpakken serveer je het allebei erbij.

Recept vegetarische Indiase Saag Paneer

recept vegetarische saag paneer met diepvries spinazie a là crème

Saag Paneer met spinazie a la crème

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten
Keuken: Indiase
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 pak spinazie a la crème pak van 450 gram, ontdooid
  • 1 ui gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook geraspt
  • 3 centimter gember geschild en geraspt
  • 1 rode peper heel fijngehakt
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • 1 theelepel garam masala
  • 1 theelepel gemalen korianderpoeder
  • 1 theelepel suiker optioneel
  • 3 eetlepels Griekse yoghurt

GEKRUIDE PANEER

  • 450 gram Paneer dit zijn twee pakjes van Apetina bijvoorbeeld
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • olie

Instructies

  • Snijd de Paneer in blokjes en meng de blokjes met een scheutje olie, paprikapoeder, kurkuma, peper en zout. (dit kan je eventueel ook een paar uur van te voren doen)
  • Verhit een scheutje olie en fruit de ui met de gember, knoflook, rode peper, zout en peper. Voeg dan de komijn, nootmuskaat, garam masala en korianderpoeder toe en bak dit kort mee. Voeg de spinazie toe en verwarm dit mee. Zet het vuur laag en roer 1 voor 1 de eetlepels Griekse yoghurt toe. Zet het vuur weer iets hoger en laat 3-5 minuten pruttelen. (mocht je peper iets te heet zijn, voeg dan een beetje suiker toe)
  • Verhit ondertussen een flinke laag olie in een koekenpan. Bak de blokjes paneer aan beide kanten goudbruin. Laat even uitlekken op een stukje keukenpapier.
  • Serveer de Saag (spinazie) in een schaal of heel diep bord en leg hierin de Paneer.
  • Serveer het gerecht met rijst of Naan. Om zelf Naan te maken, neem een kijkje op onze blog. Daar staan meerdere Naan recepten.

Wat is Paneer? Paneer is een kaas wat gemaakt is van koemelk. Paneer wordt heel veel in India gegeten. Het woord paneer is afgeleid van het Indiase woord Panir wat kaas betekent. Het is een stevige “kaas” wat echt heel neutraal is van smaak en wat andere smaken goed opneemt. Daarom is het een ideale vleesvervanger voor in bijvoorbeeld curry’s. Ook erg lekker is om de paneer goed te kruiden en te grillen op de bbq met verschillende soorten groenten.

Vegetarische curry met paneer

Ik had het echt totaal niet verwacht maar Beaudine en Amaranthe hebben super goed meegegeten. Amaranthe at niet de spinazie maar wel de Paneer. Dit vond ze echt super lekker in combinatie met de Naan. Hier ga ik dus zeker nog een keer iets lekkers mee maken. Beaudine vond de spinazie overigens koud lekkerder dan warm. Dus ook koud kan je dit gerecht prima eten. Paneer koop je tegenwoordig gewoon in de supermarkt en je vindt het bij de kaasproducten zoals feta en mozzarella. Ondanks dat er al Griekse yoghurt door het recept gaat, is het wel lekker om nog een frisse yoghurtdip erbij te serveren.