Naan brood maken: simpel en snel recept

Naan brood maken: simpel en snel recept

Het recept voor deze Naan (brood) is echt zo ontzettend simpel. Als je eenmaal dit zelf gemaakt hebt, dan zul je niet zo snel meer een kant en klare Naan kopen. Veel mensen zeggen overigens Naanbrood. Dit klopt alleen niet helemaal. Naan betekend namelijk brood, dus eigenlijk zeg je dan broodbrood. Dat klinkt een beetje gek toch 😉 Nu wil ik zeker niet zeggen dat dit een authentiek recept is. Dat is het namelijk niet. Het is alleen wel een super lekker recept wat ook nog eens snel klaar is.

Officieel wordt Naan gebakken in een tandoor of kleioven. Nu heb ik beide niet thuis en ik denk jij ook niet. Je kan de Naan gelukkig ook in de oven, in grillpan of op de bbq bereiden. Ik kies zelf meestal voor de grillpan. Op Familie over de Kook staan al een paar recepten om Naan te maken en toch is dit recept weer heel anders. Ditmaal gebruik ik namelijk zelfrijzend bakmeel in plaats van bloem en gist. Je hoeft nu dus niet te wachten tot het deeg gerezen is. Zodra je het deeg goed gekneed hebt, kan je meteen beginnen met het bakken van de Naan.

recept Naan met zelfrijzend bakmeel en Griekse yoghurt

Recept Afdrukken
Naan brood met zelfrijzend bakmeel en Griekse yoghurt
recept zelf een simpele Naan brood maken
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd avondeten, Lunch, Snack
Keuken Indiase
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 10-15 minuten
Porties
stuks
Ingrediënten
Maaltijd avondeten, Lunch, Snack
Keuken Indiase
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 10-15 minuten
Porties
stuks
Ingrediënten
recept zelf een simpele Naan brood maken
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Instructies
  1. Smelt de roomboter met de geraspte knoflook, peper en zout. Als dit gesmolten is, roer dan de fijngehakte koriander erdoorheen. Laat het mengsel op heel laag vuur staan. (anders stolt de boter)
  2. Meng het zelfrijzend bakmeel met de Griekse yoghurt, kurkuma, gemalen korianderpoeder en een snuf zout. (het blijft een redelijk plakkerig deeg)
  3. Bestrooi je werkblad met flink wat bloem. Verdeel het deeg in 4 stukken en kneed uit tot een Naan. Smeer de bovenkant in met het roomboter mengsel. Verhit een grillpan en leg de met roomboter ingesmeerde Naan op de grillpan. Smeer dan meteen ook de andere kant in. Grill de Naan goudbruin en gaar aan beide kanten (ongeveer 3 minuten per kant)
  4. TIP: als de Naan klaar is, kan je hem eventueel nog extra insmeren als je nog boter over hebt. TIP: zet de grillpan niet op te hoog vuur. Dan brand je Naan alleen maar aan en wordt hij zwart en niet gaar. Je kan ook een koekenpan gebruiken. Bak de Naan als een soort pannenkoek. Zodra er bobbeltjes inkomen kan je hem omdraaien.
Deel dit Recept

Weetje: in de traditionele Indiase keuken wordt de Naan gebruikt om andere gerechten mee op te scheppen. Je kan het dus zien al de vervanging van het bestek.

Naan brood met kurkuma

De reden dat mijn Naan zo kleurrijk is, is omdat ik een beetje kurkuma aan het deeg heb toegevoegd. Voor wat extra smaak voeg ik ook altijd een beetje gemalen korianderpoeder toe. Naan kan je bij diverse gerechten serveren zoals curry’s of bijvoorbeeld bij een super lekkere kip Tandoori.