Paksoi stamppot met Indische spekjes

Paksoi stamppot met Indische spekjes
Deel met je vrienden:

Paksoi stamppot met Indische spekjes

4.43 van 7 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten
Keuken: Aziatische
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1,5 kilo kruimige aardappelen geschild en in stukjes gesneden
  • 125-150 milliliter Melk
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • flinke snuf nootmuskaat
  • 75 gram geraspte kaas
  • klontje roomboter optioneel
  • 1 stronk paskoi fijngesneden

INDISCHE SPEKBLOKJES

  • 3 stuks speklappen in blokjes gesneden
  • bloem
  • snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • 3 sjalotjes gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 3 centimeter verse gember geschild en geraspt
  • 1/2 eetlepel sambal badjak
  • 2 eetlepels chilisaus
  • 1 eetlepel sojasaus
  • seroendeng optioneel
  • rode peper optioneel
  • 3 eetlepels ketjap manis

Instructies

  • Kook de aardappelen gaar en giet ze af. Stamp de aardappelen met 125 ml melk, flinke snuf peper, zout en nootmuskaat. (eventueel met een klontje roomboter) Spatel de geraspte kaas erdoorheen samen met de fijngesneden paksoi (ook het groen van de paksoi gebruiken)
  • Terwijl de aardappelen koken maak je de Indische spekblokjes klaar: Meng de spekblokjes met een beetje bloem en een flinke snuf peper en zout. Verhit een scheutje olie en een klein beetje roomboter in een wok of hapjespan. Bak de spekblokjes gaar en krokant. Haal de spekblokjes uit de pan. Fruit in het overgebleven braadvet de sjalotjes met de gember en knoflook. Voeg de ketjap manis, sojasaus, chilisaus en sambal badjak toe. Bak dit even kort mee. (1 a 2 minuten). Voeg de spekblokjes toe en roer goed door de saus.
  • Schep de paksoi stamppot op, daaroverheen de Indische spekblokjes en bestrooi met seroendeng en eventueel rode peper.