Kerrie aardappelsalade met gerookte kip en ei

Kerrie aardappelsalade met  gerookte kip en ei

Een aardappelsalade is natuurlijk een super lekker bijgerecht voor bij de bbq of picknick. Deze kerrie aardappelsalade met gerookte kip is geïnspireerd op mijn aardappelsalade met gerookte kip en spek. Wij eten overigens deze kerrie aardappelsalade ook gewoon als complete maaltijd. Dus regelmatig staat het op tafel met het middag of avondeten. Niet alleen maar als we gaan barbecueën. De aardappelen voor deze salade snijd ik in stukjes van ongeveer 3 bij 3 centimeter. Door ze eerst te snijden voordat je de aardappels gaat koken, verkort je de kooktijd. Je zou eventueel ook een zak voorgekookte krieltjes kunnen gebruiken. Dit scheelt je natuurlijk tijd omdat je geen aardappelen hoeft te schillen.

recept kerrie aardappelsalade met gerookte kip

kruidige kerrie aardappelsalade

4.34 van 6 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten, Lunch
Keuken: Nederlandse
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 1 grote schaal

Ingrediënten

  • 1 kilo iets kruimige aardappelen geschild en in kleinere stukken gesneden
  • 1 stuk (ongeveer 160gram) gerookte kipfilet in stukjes gesneden
  • 3 eieren
  • 100 gram crème fraîche
  • 2 flinke eetlepels Zaanse mayonaise
  • 1/2 eetlepel kerriepoeder
  • 1/2 theelepel uienpoeder
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1 rode peper fijngehakt
  • 2 stengels bosui fijngehakt
  • handje verse bieslook fijngehakt
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • 2 flinke theelepels gedroogde peterselie
  • 1 theelepel kurkuma

Instructies

  • Kook de aardappelen beetgaar (duurt ongeveer 7-10 minuten), giet ze af en spoel na met koud water. Kook ondertussen ook de eieren, deze moeten hard zijn. Voor de kerriesaus: meng de crème fraîche met 2 flinke eetlepels Zaanse mayonaise (andere mayo mag ook), rode peper, knoflookpoeder, uienpoeder, peper, zout, gedroogde peterselie, kerriepoeder en kurkuma.
  • Dep met een keukenrol de aardappelen iets droog en leg de aardappelen in een grote kom of schaal. Snijd de eieren in stukjes. Meng de aardappelen met de gerookte kip, de kerriesaus, verse bieslook, bosui en de stukjes ei. Breng eventueel extra op smaak met peper en/of zout. Serveer de aardappelsalade lauwwarm of zet de aardappelsalade afgedekt in de koelkast voor een koude aardappelsalade.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Wil je deze aardappelsalade gezonder maken? Laat dan de Zaanse mayonaise achterwege of gebruik een yogonaise.

recept kruidige kerrie aardappelsalade met gerookte kip, ei en bieslook

Deze aardappelsalade met kerrie en gerookte kip, is echt super simpel om te maken en zo ontzettend lekker. Ben je niet op dieët? Dan is het nog veel lekkerder om vlak voor serveren nog wat extra toefjes Zaanse mayo eroverheen te doen. Ik bestrooi de salade ook altijd nog met een beetje extra zwarte peper en zeezout.

Het lekkerste vind ik om de aardappelsalade koud te eten maar je kan het gerecht eventueel ook lauwwarm eten.

recept kruidige kerrie aardappelsalade met gerookte kip, ei en bieslook

Nu kan je deze aardappelsalade als bijgerecht serveren als je gaat barbecueën maar je kan deze salade ook prima als middag of avondeten serveren. Heerlijk met geroosterd brood. Prak eventueel de aardappels fijn om op je broodje te kunnen smeren. Ook lekker is om een zak gemengde sla naar keuze in een schaal te leggen en daarop de kerrie aardappelsalade te serveren.