prei stamppot met pittige kip ketjap

prei stamppot met pittige kip ketjap
Deel met je vrienden:

prei stamppot met pittige kip ketjap

4.35 van 26 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten
Keuken: Nederlandse
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1,5 kilo iets kruimige aardappelen geschild en in stukjes gesneden
  • 400 gram prei gesneden
  • 50-75 milliliter Melk
  • klontje roomboter
  • snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • snuf nootmuskaat

PITTIGE KIP KETJAP

  • 500 gram kipfilet voorgekookt (15 min) en geplukt
  • 1 ui gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 3 centimeter verse gember geschild en fijngehakt
  • 4 eetlepels ketjap manis
  • 4 eetlepels chilisaus
  • 1 eetlepel sambal badjak
  • 1/2 rode peper in ringetjes gesneden (optioneel)
  • hand(je) gebakken uitjes

Instructies

  • Kook de aardappelen net niet gaar. Voeg dan de prei toe en kook nog 5 minuten mee. Giet alles af en stamp fijn met een klontje roomboter en 50 -75 ml melk. (gebruik meer melk als je een smeuïgere stamppot wilt) Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  • Maak dat de aardappelen koken ook de pittige kip ketjap alvast klaar: Verhit een scheutje olie in een wok of hapjespan. Fruit de uien met de knoflook, gember, sambal en een snuf peper en zout. Voeg de kip toe samen met de ketjap manis en chilisaus. Bak dit 5 minuten op middelhoog vuur mee. Serveer de prei stamppot met de pittige kip ketjap. Bestrooi met de gebakken uitjes en eventueel wat verse rode peper. (heerlijk als je van pit houdt)
  • TIP: gebruik je geen voorgekookte en geplukte kip, dan moet je de kipfilets heel fijn snijden en iets langer mee bakken. Wil je meer kip gebruiken, voeg dan ook meer chilisaus toe. Wij hadden met zijn vieren echt genoeg aan twee grote kipfilets. Ik denk dat dit ongeveer 500 gram was.