paksoi stamppot met kaas en rookworst

paksoi stamppot met kaas en rookworst

Oké, je hebt van die gerechten die er gewoon echt niet heel smakelijk uit zien op foto. Deze paksoi stamppot met kaas en rookworst ziet er zeker niet heel erg lekker uit maar dat was hij wel. Daarom plaats ik hem toch gewoon op Familie over de Kook. Dit keer moet je dus eventjes niet al te goed naar de foto’s kijken. Geloof mij dit keer op mijn woord dat het echt lekker is om te eten 😉  Daarbij  is het ook weer eens wat anders dan een andijvie stamppot of een hutspot.

Recept paksoi stamppot

Recept Afdrukken
paksoi stamppot
Maaltijd avondeten
Keuken Nederlandse
Prep Tijd 10 mintuten
Kook Tijd 15-20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd avondeten
Keuken Nederlandse
Prep Tijd 10 mintuten
Kook Tijd 15-20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Kook de aardappel gaar. Verhit een scheutje olie in een hapjespan. Fruit de uien met de spekblokjes, sambal, kerriepoeder, paprikapoeder en een snufje peper en zout. Als de spekblokjes krokant zijn, voeg dan de knoflook en de paksoi toe en roerbak dit even kort mee. Voeg dan het bekertje crème fraîche en 1 tl nootmuskaat toe. Breng eventueel op smaak met extra peper en/of zout. Giet de aardappelen af en stamp deze fijn. Voeg de paksoi met saus toe en meng dit met goed door elkaar. Voeg de kaas toe en meng ook dit door de stamppot.
  2. Kook de rookworst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Deel dit Recept

 

Deze paksoi zonder de crème fraîche is ook super lekker met rijst of noodles.
Tja, wat moet je hiervan zeggen hé. Ik zal het zelf maar eerlijk zeggen, het ziet er niet heel smakelijk uit. Maar schijn bedriegt…van een mooi bord kan je niet eten zij mijn moeder altijd!
Zo met een rookworst ziet het er al stukken beter uit 🙂

 

Onderstaande stamppotten vind je misschien ook lekker