Oké, je hebt van die gerechten die er gewoon echt niet heel smakelijk uit zien op foto. Deze paksoi stamppot met kaas en rookworst ziet er zeker niet heel erg lekker uit maar dat was hij wel. Daarom plaats ik hem toch gewoon op Familie over de Kook. Dit keer moet je dus eventjes niet al te goed naar de foto’s kijken. Geloof mij dit keer op mijn woord dat het echt lekker is om te eten 😉 Daarbij is het ook weer eens wat anders dan een andijvie stamppot of een hutspot.
Recept paksoi stamppot
Ingrediënten
- 1 kilo iets kruimige aardappelen geschild en in kleinere stukken gesneden
- 1 stronk paksoi gewassen en grof gesneden
- 1 ui fijngesnipperd
- 1 bakje (125gr) gerookte spekblokjes
- 2 teentjes knoflook fijngesneden
- 1 theelepel sambal badjak
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1 theelepel nootmuskaat
- snufje peper en zout
- 50-75 gram belegen kaas geraspt
- 1 bekertje (200gr) crème fraîche
- olie
- 1 rookworst naar keuze
Instructies
- Kook de aardappel gaar. Verhit een scheutje olie in een hapjespan. Fruit de uien met de spekblokjes, sambal, kerriepoeder, paprikapoeder en een snufje peper en zout. Als de spekblokjes krokant zijn, voeg dan de knoflook en de paksoi toe en roerbak dit even kort mee. Voeg dan het bekertje crème fraîche en 1 tl nootmuskaat toe. Breng eventueel op smaak met extra peper en/of zout. Giet de aardappelen af en stamp deze fijn. Voeg de paksoi met saus toe en meng dit met goed door elkaar. Voeg de kaas toe en meng ook dit door de stamppot.
- Kook de rookworst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Onderstaande stamppotten vind je misschien ook lekker
[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/witlofstamppot-ovenschotel-italiaanse-kruiden-en-kaas/” target=”_blank”]
[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/zomerse-stamppot-prei-kruidenroomkaas-en-krokant-gebakken-spek/” target=”_blank”]
[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/hutspot-zoet-pittige-kleverige-gehaktballen/” target=”_blank”]