Voordeel van een stamppot is dat het lekker snel op tafel staat. Deze broccolistamppot met hete kip is echt zo onwijs lekker. Het pittige van de kip met het romige van de broccolistamppot, echt een feestje om dan aardappelen te eten π Mijn variant zal echt niet de meest magere variant zijn maar wel de lekkerste. Oef, zeg ik dat nu gewoon hardop? Ja, dat durf ik gewoon! Door de stamppot met broccoli gaat een lekkere klont roomboter en geraspte kaas. Hierdoor krijg je een super smeuΓ―ge en smaakvolle puree. Wil je dit gerecht wel gezonder eten? Geen probleem natuurlijk! Laat de klont roomboter en geraspte kaas dan gewoon achterwege. Gebruik dan ook geen volle melk maar een magere of halfvolle. Met de hete kip ga ik nog andere recepten maken, die viel namelijk bij iedereen zo goed in de smaak. Daar ga ik nog verder op experimenteren.
recept broccolistamppot met hete kip

IngrediΓ«nten
- 500 gram broccoli in stukjes gesneden....ook de stam
- 1,5 kilo aardappelen in stukjes gesneden
- 75 gram geraspte kaas ik gebruikte extra belegen
- 100 milliliter melk
- snuf vers gemalen zwarte peper en zout
- snufje nootmuskaat
- klont roomboter
HETE KIP
- 2 grote kipfilets gekookt (15 min) en geplukt
- 1 grote ui gesnipperd
- 3 teentjes knoflook
- 1 eetlepel sambal badjak
- 7 eetlepels chilisaus
- 2 flinke theelepels paprikapoeder
- chilivlokken of pul biber optioneel
Instructies
- Kook de aardappelen net niet gaar en voeg dan de broccoli toe. Kook tot de zowel de aardappelen als de broccoli gaar zijn. Giet alles af en stamp fijn met een klont roomboter en 100 ml melk. (gebruik meer melk als je een smeuΓ―gere stamppot wilt) Breng op smaak met peper, zout, nootmuskaat en spatel er de geraspte kaas door.
- Maak dat de aardappelen koken ook de hete kip alvast klaar: Verhit een scheutje olie in een wok of hapjespan. Fruit de uien met de knoflook, sambal en een snuf peper en zout. Voeg de kip toe samen met de paprikapoeder en chilisaus. Bak dit 3-5 minuten op middelhoog vuur mee. Serveer de stamppot met de hete kip en bestrooi eventueel met wat chilivlokken (of pul biber) voor extra pit.
- TIP: gebruik je geen voorgekookte en geplukte kip, dan moet je de kipfilets heel fijn snijden en iets langer mee bakken. Wil je meer kip gebruiken, voeg dan ook meer chilisaus toe. Wij hadden met zijn vieren echt genoeg aan twee grote kipfilets. Ik denk dat dit ongeveer 500 gram was.
TIP: ik kook de kip meestal al van te voren en pluk hem dan ook meteen. Je hoeft de kip dan alleen nog op te warmen. Dus wil je dit recept snel op tafel hebben staan? Kook de kip dan of ‘s morgens of een avond van te voren. Wel even in de koelkast bewaren….anders loopt hij van het aanrecht weg π Ook kan je ervoor kiezen om de kip gewoon heel fijn te snijden en op te bakken.
stamppot met broccoli

Op deze manier is het echt totaal geen straf om AGV’tje te eten π ofwel aardappelen, groenten en vlees. Ik ben sowieso gek op broccoli en er staan echt te weinig recepten met broccoli op de site. Daar moet dus echt verandering in gaan komen.

Pulled chicken is echt overal lekker op! Ook die gaan jullie zeker in meer variaties terug zien op Familie over de Kook. Ook lekker is om mijn Indische pulled chicken bij een stamppot te maken.