1,5kilokruimige aardappelengeschild en in stukjes gesneden
125-150milliliter Melk
flinke snufvers gemalen zwarte peper en zout
flinke snufnootmuskaat
75gramgeraspte kaas
klontjeroomboteroptioneel
1stronkpaskoifijngesneden
INDISCHE SPEKBLOKJES
3stuksspeklappenin blokjes gesneden
bloem
snufvers gemalen zwarte peper en zout
3sjalotjesgesnipperd
3teentjesknoflookfijngehakt
3 centimeter verse gembergeschild en geraspt
1/2eetlepelsambal badjak
2eetlepelschilisaus
1eetlepelsojasaus
seroendengoptioneel
rode peperoptioneel
3eetlepelsketjap manis
Zo maak je het (bereidingswijze)
Kook de aardappelen gaar en giet ze af. Stamp de aardappelen met 125 ml melk, flinke snuf peper, zout en nootmuskaat. (eventueel met een klontje roomboter) Spatel de geraspte kaas erdoorheen samen met de fijngesneden paksoi (ook het groen van de paksoi gebruiken)
Terwijl de aardappelen koken maak je de Indische spekblokjes klaar: Meng de spekblokjes met een beetje bloem en een flinke snuf peper en zout. Verhit een scheutje olie en een klein beetje roomboter in een wok of hapjespan. Bak de spekblokjes gaar en krokant. Haal de spekblokjes uit de pan. Fruit in het overgebleven braadvet de sjalotjes met de gember en knoflook. Voeg de ketjap manis, sojasaus, chilisaus en sambal badjak toe. Bak dit even kort mee. (1 a 2 minuten). Voeg de spekblokjes toe en roer goed door de saus.
Schep de paksoi stamppot op, daaroverheen de Indische spekblokjes en bestrooi met seroendeng en eventueel rode peper.