Deze Mexicaanse dipsaus met crème fraîche is wat ons betreft onmisbaar bij een Mexicaanse maaltijd. Deze dipsaus is namelijk heerlijk romig, fris maar heeft ook iets kruidigs. Onze verslaving is flink wat jaren geleden ontstaan toen wij zeer regelmatig van Knorr de Mexicaanse Burrito’s maakte. Daar zat een kruidenzakje bij om een dip mee te maken. Wij likte nog net het schaaltje niet uit!

Mexicaanse dipsaus maken met crème fraîche
Tegenwoordig maak ik zowel de Mexicaanse Burrito’s als de dipsaus uiteraard zelf. Ook een lekkere dip om zelf te maken is een Mexicaanse salsa saus. Wil je je zelf verwennen in het weekend? Maak ze dan gewoon allebei. De combinatie van die twee is namelijk erg lekker.
Deze heerlijke frisse Mexicaanse dipsaus maak je binnen 2 minuten klaar. Je hoeft namelijk alleen een bekertje crème fraîche te mengen met uienpoeder, knoflookpoeder, peper, zout, gedroogde peterselie, paprikapoeder en citroensap. Kind kan de was doen!
recept Mexicaanse dipsaus met crème fraîche

Mexicaanse dipsaus met crème fraîche
Wat heb je nodig (ingrediënten)
- 200 gram crème fraîche
- 1/2 theelepel uienpoeder
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
- 1 flinke theelepel gedroogde peterselie of gedroogd korianderblad
- 2/3 theelepel paprikapoeder
- 2 theelepels citroensap
Zo maak je het (bereidingswijze)
- Heel simpel: alle ingrediënten mengen. Het lekkerste resultaat krijg je als je de dipsaus een paar uur voor serveren klaarmaakt.
- TIP: gebruik voor een lactosevrije variant Lactosevrije crème fraîche. Wil je liever een vegan variant maken? Gebruik dan plantaardige crème fraîche.
- TIP: voor heerlijke kruiden en specerijen in gerechten gebruiken wij graag de kruiden van Van Beekum Specerijen.
Veelgestelde vragen
Ja, juist ideaal! Maak de saus gerust een paar uur of zelfs een dag van tevoren. De smaken trekken dan nog beter in. Bewaar hem in een afgesloten bakje in de koelkast tot gebruik.
Deze dipsaus is heerlijk bij nacho’s, tortilla chips, gegrilde groenten of als frisse saus bij wraps en taco’s. Ook lekker bij een borrelplank!
Dat hangt af van de kruiden die je gebruikt. Voeg je chilipoeder of sambal toe, dan wordt de saus pittiger. Je kunt het zelf makkelijk aanpassen naar jouw smaak.
De Mexicaanse keuken
De Mexicaanse keuken is echt één van onze favoriete keukens. Wat wij vooral heel erg lekker vinden aan deze keuken is dat ze niet bang zijn om heel veel verschillende specerijen in één gerecht te gebruiken. Ook pittig eten gaan ze niet uit de weg. Wij houden nogal van pittig eten maar dat zal je vast niet ontgaan zijn. Ben jij net zoals ook dol op de Mexicaanse keuken? Neem dan zeker een kijkje bij onze andere Mexicaanse recepten voor meer inspiratie.
Dipsaus voor bij Mexicaanse gerechten
Wees wel gewaarschuwd! Als je eenmaal deze Mexicaanse dipsaus gemaakt hebt, dan staat hij voortaan iedere week wel een keertje bij je op tafel. De saus is lekker bij bijvoorbeeld een Mexicaanse lasagne, Burrito’s à la Knorr Wereldgerechten of gewoon als dip bij tortillachips. TIP: ik gebruik zelf meestal crème fraîche maar het is ook lekker om dit te vervangen voor zure room.
Onderstaand zie je de foto van de Burritos’s á la de Knorr Wereldgerechten. Dit recept is nog steeds een favoriet hier thuis.

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken