
Ingrediënten
- 1 pak spinazie a la crème pak van 450 gram, ontdooid
- 1 ui gesnipperd
- 3 teentjes knoflook geraspt
- 3 centimter gember geschild en geraspt
- 1 rode peper heel fijngehakt
- flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1/2 theelepel nootmuskaat
- 1 theelepel garam masala
- 1 theelepel gemalen korianderpoeder
- 1 theelepel suiker optioneel
- 3 eetlepels Griekse yoghurt
GEKRUIDE PANEER
- 450 gram Paneer dit zijn twee pakjes van Apetina bijvoorbeeld
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel paprikapoeder
- flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
- olie
Instructies
- Snijd de Paneer in blokjes en meng de blokjes met een scheutje olie, paprikapoeder, kurkuma, peper en zout. (dit kan je eventueel ook een paar uur van te voren doen)
- Verhit een scheutje olie en fruit de ui met de gember, knoflook, rode peper, zout en peper. Voeg dan de komijn, nootmuskaat, garam masala en korianderpoeder toe en bak dit kort mee. Voeg de spinazie toe en verwarm dit mee. Zet het vuur laag en roer 1 voor 1 de eetlepels Griekse yoghurt toe. Zet het vuur weer iets hoger en laat 3-5 minuten pruttelen. (mocht je peper iets te heet zijn, voeg dan een beetje suiker toe)
- Verhit ondertussen een flinke laag olie in een koekenpan. Bak de blokjes paneer aan beide kanten goudbruin. Laat even uitlekken op een stukje keukenpapier.
- Serveer de Saag (spinazie) in een schaal of heel diep bord en leg hierin de Paneer.
- Serveer het gerecht met rijst of Naan. Om zelf Naan te maken, neem een kijkje op onze blog. Daar staan meerdere Naan recepten.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!