pico de gallo een mexicaanse salsa

pico de gallo een mexicaanse salsa

Pico de Gallo is een Mexicaanse salsa die super lekker is bij verschillende Mexicaanse gerechten. Gelukkig hoef je niet altijd bij de Mexicaan uit eten te gaan voor deze heerlijke salsa. Dit gerecht is namelijk zo ontzettend simpel thuis zelf te maken. Pico de gallo is een mengsel van fijngesneden tomaten, groene paprika, ui en jalapeño. De salsa breng je op smaak met limoensap.

Ik heb inmiddels meerdere salsa recepten op de blog staan. Toch zijn ze stuk voor stuk anders van smaak. Ook de structuur doet een hoop voor de smaak. Deze versie is wat grover van structuur en kan je ook prima als een soort “side salad” eten. Ik voeg zelf graag nog flink wat verse koriander toe. Mocht je dit nu echt niet lekker vinden, vervang dan de koriander voor eventueel wat fijngehakte peterselie of laat de koriander helemaal achterwege.

recept Pico de gallo

Recept Afdrukken
pico de gallo: Mexicaanse salsa
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Prep Tijd 5 minuten
Passieve Tijd 15 minuten
Porties
schaaltje
Ingrediënten
Prep Tijd 5 minuten
Passieve Tijd 15 minuten
Porties
schaaltje
Ingrediënten
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Instructies
  1. Meng alle ingrediënten en laat even 15 minuten in de koelkast op smaak komen. (de hoeveelheid limoensap is naar eigen smaak) Ik gebruik sowieso het sap van een halve limoen maar vaak ook meer.
Deel dit Recept

TIP: ook lekker is om stukjes avocado of fijngesneden radijsjes toe te voegen.

Mexicaanse salsa

Zoals je waarschijnlijk wel weet houden wij van pittig. Nu heb ik pasgeleden de Foodybox van Kroon op het Werk gekregen en daar zitten altijd nieuwe producten in die we mogen testen. Ditmaal zat er ook een jalapeño in….genaamd Black Bullet. Whahaha fantastische naam toch! Deze jalapeño is qua smaak precies hetzelfde als de “gewone” variant. Hij is een stuk donkerder van kleur en is makkelijker te snijden/hakken omdat hij “knapperiger” is. Deze jalapeño is standaard verkrijgbaar bij de AH. Het broodje met gekruide Mexicaanse bavette en cheddar was ook echt heerlijk met deze pico de gallo.