Mexicaanse burritos a là Knorr wereldgerechten

Mexicaanse burritos a là Knorr wereldgerechten

Zelf Mexicaanse burritos maken geïnspireerd op de Knorr wereldgerechten maar dan dus zonder pakjes en zakjes. Van de kant en klare pakketen is dit altijd mijn absolute favoriet geweest. Iedere week aten Jan Willem en ik deze burrito’s. Nu zijn deze Mexicaanse burritos ook super simpel zelf te maken. Je hebt alleen wel een aantal specerijen nodig. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet per se tegen het koken ben uit kant en klare pakketten. Ik heb dit liever dan dat iemand alleen maar patat, brood of magnetron maaltijden eet. De reden dat ik vaak zelf mijn recepten maak is simpelweg omdat ik koken gewoon ontzettend leuk vind.

Schrik niet van de enorme ingrediënten lijst. Waarschijnlijk heb je het meeste al gewoon in huis.

recept Mexicaanse burritos

Recept Afdrukken
Mexicaanse Burritos ovenschotel
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd avondeten
Keuken Mexicaanse
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Passieve Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Mexicaanse dipsaus
Overige
Maaltijd avondeten
Keuken Mexicaanse
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Passieve Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Mexicaanse dipsaus
Overige
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak eerst de dipsaus: Meng hiervoor de crème fraîche met de uienpoeder, knoflookpoeder, peper, zout, paprikapoeder, citroensap en gedroogde peterselie. Zet de de dipsaus even in de koelkast.
  2. Meng de kip met de paprikapoeder, kerriepoeder, komijnpoeder, korianderpoeder, chilipoeder, uienpoeder, knoflookpoeder, gedroogde peterselie, bruine basterdsuiker, kaneel, peper en zout.
  3. Verhit een scheutje olie in een grote pan. Bak de kip kort rondom goudbruin aan. Voeg de uien, knoflook, paprika en tomatenpuree toe en bak tevens kort mee. Voeg dan het water toe en verkruimel het bouillonblokje erbij. Roer alles door en leg de deksel (niet helemaal gesloten) op de pan. Laat de kip 15 minuten pruttelen. Haal de deksel helemaal van de pan en laat nog 5 minuten extra zachtjes pruttelen.
  4. Vet een ovenschaal in. Beleg de wraps met het Mexicaanse kip mengsel en leg ze in de ingevette ovenschaal. Bestrooi met de geraspte kaas. Bak in 10 minuten goudbruin. Ik zet meestel de laatste paar minuten de oven even op heteluchtstand.
  5. Serveer met de Mexicaanse dipsaus en eventueel gemengde sla.
  6. TIP: mocht je tijd hebben, dan is het erg lekker om de kip een paar uur te laten marineren in het kruidenmengsel voordat je gaat bakken.
Deel dit Recept

TIP: de Mexicaanse kip met paprika en ui is ook erg lekker om bij rijst te eten

Burritos geïnspireerd op de Knorr Wereldgerechten

recept Mexicaanse wraps geïnspireerd op de pakken van Knorr Wereldgerechten zelf maken.

De dipsaus van crème fraîche met specerijen die je bij deze Mexicaanse burrito’s maakt is echt verslavend lekker. Wees dus gewaarschuwd 😉 Wij eten deze regelmatig als dip bij tortilla chips. Ik had nog bosui over van mijn kip in chilisaus ovenschotel en daarom bestrooide ik de wraps met bosui. Mocht je dit niet in huis hebben, dan zou ik het er niet speciaal voor aanschaffen.

recept Mexicaanse wraps geïnspireerd op de pakken van Knorr Wereldgerechten zelf maken.

Ik ga, zeg ik heel eerlijk, meestal voor makkelijk en koop kant en klare wraps. Mocht je nu zin en tijd hebben, dan is het wel ook erg lekker om zelf je wraps te maken. Bij dit gerecht vinden wij het erg lekker om gewoon simpel een zak gemengde sla bij te eten. Dit zorgt voor een frisse smaak en bite.