Mexicaanse burritos a là Knorr wereldgerechten

Mexicaanse burritos a là Knorr wereldgerechten

Zelf Mexicaanse burritos maken geïnspireerd op de Knorr wereldgerechten maar dan dus zonder pakjes en zakjes. Van de kant en klare Knorr pakketen is dit altijd mijn absolute favoriet geweest. Iedere week aten Jan Willem en ik deze burrito’s. Nu zijn deze Mexicaanse burrito’s gelukkig ook super simpel om zelf te maken. Je hebt alleen wel een aantal specerijen nodig. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet per se tegen het koken ben uit kant en klare pakketten. Ik heb dit liever dan dat iemand alleen maar patat, brood of magnetron maaltijden eet. De reden dat ik vaak zelf mijn recepten maak is simpelweg omdat ik koken gewoon ontzettend leuk vind.

Schrik niet van de enorme ingrediënten lijst. Waarschijnlijk heb je het meeste al gewoon in huis.

recept Mexicaanse burritos

Mexicaanse burritos a là Knorr wereldgerechten

Mexicaanse Burritos ovenschotel

4.05 van 24 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten
Keuken: Mexicaanse
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 750 gram kippendijenfilet in stukjes gesneden
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • flinke snuf chilipoeder
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel uienpoeder
  • 1,5 eetlepel gedroogde peterselie
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 1 grote ui gesnipperd
  • 3 paprika's in blokjes gesneden
  • 30 milliliter water
  • 1/2 groentebouillonblokje
  • 2 theelepels korianderpoeder
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1/2 theelepel kaneelpoeder

Mexicaanse dipsaus

  • 200 gram crème fraîche
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • 1/2 theelepel uienpoeder
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 2 theelepels gedroogde peterselie
  • 1 1/2 theelepel citroensap
  • 1/ theelepel paprikapoeder

Overige

  • 8 tortilla's
  • sla optioneel
  • 100 gram geraspte extra belegen kaas

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak eerst de dipsaus: Meng hiervoor de crème fraîche met de uienpoeder, knoflookpoeder, peper, zout, paprikapoeder, citroensap en gedroogde peterselie. Zet de de dipsaus even in de koelkast.
  • Meng de kip met de paprikapoeder, kerriepoeder, komijnpoeder, korianderpoeder, chilipoeder, uienpoeder, knoflookpoeder, gedroogde peterselie, bruine basterdsuiker, kaneel, peper en zout.
  • Verhit een scheutje olie in een grote pan. Bak de kip kort rondom goudbruin aan. Voeg de uien, knoflook, paprika en tomatenpuree toe en bak tevens kort mee. Voeg dan het water toe en verkruimel het bouillonblokje erbij. Roer alles door en leg de deksel (niet helemaal gesloten) op de pan. Laat de kip 15 minuten pruttelen. Haal de deksel helemaal van de pan en laat nog 5 minuten extra zachtjes pruttelen.
  • Vet een ovenschaal in. Beleg de wraps met het Mexicaanse kip mengsel en leg ze in de ingevette ovenschaal. Bestrooi met de geraspte kaas. Bak in 10 minuten goudbruin. Ik zet meestel de laatste paar minuten de oven even op heteluchtstand.
  • Serveer met de Mexicaanse dipsaus en eventueel gemengde sla.
  • TIP: mocht je tijd hebben, dan is het erg lekker om de kip een paar uur te laten marineren in het kruidenmengsel voordat je gaat bakken.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

TIP: de Mexicaanse kip met paprika en ui is ook erg lekker om bij rijst te eten

Burritos geïnspireerd op de Knorr Wereldgerechten

Mexicaanse Burrito's zelf maken Knorr

De dipsaus van crème fraîche met specerijen die je bij deze Mexicaanse burrito’s maakt is echt verslavend lekker. Wees dus gewaarschuwd 😉 Wij eten deze regelmatig als dip bij tortilla chips. Ik had nog bosui over van mijn kip in chilisaus ovenschotel en daarom bestrooide ik de wraps met bosui. Mocht je dit niet in huis hebben, dan zou ik het er niet speciaal voor aanschaffen.

Mexicaanse Burrito's recept Knorr

Ik ga, zeg ik heel eerlijk, meestal voor makkelijk en koop kant en klare wraps. Mocht je nu zin en tijd hebben, dan is het wel ook erg lekker om zelf je wraps te maken. Bij dit gerecht vinden wij het erg lekker om gewoon simpel een zak gemengde sla bij te eten. Dit zorgt voor een frisse smaak en bite.

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.