Salade met kip ketjap en pinda's

Salade met kip ketjap en pinda's
Deel met je vrienden:

Eén van onze favoriete salades is momenteel deze salade met kip ketjap en gezouten pinda’s. Deze salade maak ik niet met “gewoon” sla maar met een soort van coleslaw. Niet alleen ik ben verzot op coleslaw maar ook de kinderen en Jan Willem eten dit heel graag. Eigenlijk wilde ik deze salade helemaal niet met kip maken maar met biefstuk. Eenmaal in de supermarkt aangekomen, zag ik alleen dat de kippendijen in de aanbieding waren en de prijs van biefstuk ging iets boven mijn budget. Dus werd het kip en achteraf was dit totaal geen straf! Ben jij wel echt een echte biefstuk liefhebber? Dan kan je uiteraard de kip vervangen voor biefstuk.

De hoeveelheid voor deze salade is overigens misschien geen complete avondmaaltijd voor 4 personen. Wij eten daarom ook vaak een paar frietjes bij deze salade. Wil je de salade gezonder eten? Maak er dan eventueel een beetje rijst of noedels bij.

Het lekkerste resultaat krijg je als de kip een nachtje kan marineren. Zo kunnen alle smaken goed in de kip trekken.

recept salade met kip ketjap en pinda’s

salade met kip ketjap en pinda's

salade met kip ketjap

een simpele Aziatische salade met kip ketjap
5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten, Bijgerecht
Keuken: Aziatische
Trefwoord: coleslaw, ketjap, kip, pinda’s, salade
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 8 uur 25 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 600 gram kippdijen in kleine stukjes gesneden
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel chilisaus
  • 1 eetlepel honing of bruine suiker
  • 2 theelepels sambal oelek meer als je van echt pittig houdt
  • 3 centimeter verse gember geschild en geraspt
  • 3 teentjes knoflook geraspt
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper
  • 125 gram taugé

COLESLAW

  • 150 gram geraspte wortel ik gebruik een kant en klaar zakje
  • 200 gram spitskool ik gebruikte een kant en klaar zakje
  • 1/2 komkommer in lengte gehalveerd en in dunne plakjes gesneden
  • 1 eetlepel yoghurt
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 3 theelepels sushi azijn
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zeezout
  • snuf pul biber (chili vlokken)

OVERIGE INGREDIËNTEN

  • 1 rode peper fijngehakt (optioneel)
  • flinke hand gezouten pinda's grof gehakt

Instructies

  • Meng de kip met de sojasaus, ketjap manis, chilisaus, knoflook, honing, gember, flinke snuf zwarte peper en sambal oelek. Laat dit het liefste een nachtje intrekken…uiteraard in de koelkast.
  • Als de kip lang genoeg gemarineerd heeft kan je de salade gaan maken. Meng de geraspte wortel met de spitskool, mayonaise, yoghurt, peper, zout, sushi azijn en pul biber (chilivlokken) Verhit een scheutje olie in een hapjespan of wok en bak de kip inclusief marinade krokant en gaar. Als de kip gaar is bak dan nog heel kort de taugé mee. Verdeel de kip met taugé over de "coleslaw" en bestrooi met de pinda's en als je van pittig houdt met de rode peper.

Vervang eventueel de pinda’s voor cashewnoten. Ik ben echt van een zoutige smaak, dus ik gebruik altijd de gezouten noten. Wil jij op je zoutinname letten, gebruik dan uiteraard de ongezouten noten.

Aziatische salade met een Amerikaanse twist

salade met kip ketjap en pinda's

Ook lekkere salades om te eten zijn: pastasalade met spekjes, ei, tomaat en komkommer, gegrilde kipsalade met kruidige dressing of de salade met makreel en krieltjes

Wat drink je bij deze salade

Wij dronken bij deze salade de La Villette Rosé. Vorige week beschreef ik ook al de La Villette Chardonnay en net zoals die wijn, vonden wij deze rosé erg toegankelijk. Rosé kan soms erg droog in de mond zijn en vaak vinden mensen rosé ook iets te zurig. Deze rosé van La Villette is absoluut niet zurig. Hij is juist heel fruitig van smaak. Het is echt een wijn om te drinken bij salades of een klein borrelhapje. Advies temperatuur voor deze rosé is 10 tot 12 graden. Normaal drink ik mijn rosé liever iets kouder maar deze wijn is inderdaad echt het lekkerste als hij niet te koud is. Soms gebruik ik ook ijsklontjes in mijn rosé maar als je dat bij deze wijn doet, dan valt de smaak helemaal weg en dat is zonde.

Deze La Villette is tot en met 31 mei “wijn van de maand” bij DeWijnzaak. Woon je in Hoofddorp, dan kan je de rosé lekker gaan proeven bij DeWijnzaak. Ben je niet woonachtig in Hoofddorp, dan kan je de wijn(en) ook online bestellen. Naast de Chardonnay en deze Rosé zijn er nog twee wijnen “wijn van de maand”. Namelijk de La Villette Grenache/Syrah/ Mourvèdre, dit is een volle maar fruitige rode wijn en de La Villette Merlot. De Merlot is heel soepel en super toegankelijk ook om te drinken. Ja, wij zijn positief gestemd over de La Villette wijnen. Het zijn niet super spannende wijnen maar het zijn toegankelijke wijnen die “gewoon” prima te drinken zijn. Het zijn wijnen die voor een breed publiek geschikt zijn.

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook of Instagram. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.