2theelepelssambal oelekmeer als je van echt pittig houdt
3centimeterverse gembergeschild en geraspt
3teentjesknoflookgeraspt
flinkesnufvers gemalen zwarte peper
125gramtaugé
COLESLAW
150gramgeraspte wortelik gebruik een kant en klaar zakje
200gramspitskoolik gebruikte een kant en klaar zakje
1/2komkommerin lengte gehalveerd en in dunne plakjes gesneden
1eetlepelyoghurt
1eetlepelmayonaise
3theelepelssushi azijn
flinkesnuf vers gemalen zwarte peper en zeezout
snufpul biber(chili vlokken)
OVERIGE INGREDIËNTEN
1rode peperfijngehakt (optioneel)
flinkehandgezouten pinda'sgrof gehakt
Zo maak je het (bereidingswijze)
Meng de kip met de sojasaus, ketjap manis, chilisaus, knoflook, honing, gember, flinke snuf zwarte peper en sambal oelek. Laat dit het liefste een nachtje intrekken...uiteraard in de koelkast.
Als de kip lang genoeg gemarineerd heeft kan je de salade gaan maken. Meng de geraspte wortel met de spitskool, mayonaise, yoghurt, peper, zout, sushi azijn en pul biber (chilivlokken) Verhit een scheutje olie in een hapjespan of wok en bak de kip inclusief marinade krokant en gaar. Als de kip gaar is bak dan nog heel kort de taugé mee. Verdeel de kip met taugé over de "coleslaw" en bestrooi met de pinda's en als je van pittig houdt met de rode peper.