avocado kip salade: een lekkere zomerse salade

avocado kip salade: een lekkere zomerse salade

Momenteel ben ik erg van een frisse salade op brood s’avonds. Deze avocado kip salade ontstond eigenlijk per toeval. Ik had namelijk kip en 2 rijpe avocado’s in huis en ik had geen zin in warm avondeten. Nu is deze salade natuurlijk niet alleen lekker op brood maar ook op een toastje is hij erg lekker. Met het uitschrijven van dit recept bedenk ik me trouwens dat het misschien ook wel erg lekker is om er een pastasalade van te maken. Mmmmmmm dat moet ik snel maar eens proberen. Als het lekker is, dan lees je dit uiteraard snel op de blog. Belangrijk is wel bij dit recept dat je rijpe avocado’s gebruikt. Momenteel is het alleen best lastig om aan goede avocado’s te komen. Dan zijn ze nog niet rijp genoeg of dan snijd je ze open en zijn ze helemaal rot, ahhhhhhhhh kan daar zo boos over worden! Ga jij eigenlijk terug naar de supermarkt als de avocado’s rot zijn van binnen?

Recept avocado kip salade

romige avocado kip salade

No ratings yet
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten, Lunch, Ontbijt, Snack
Keuken: Nederlandse
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 1 schaaltje

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • 2 avocado's
  • 1 bosui/lenteui fijngesneden
  • handje peterselie fijngesneden
  • 1 groente bouillonblokje
  • 1-2 eetelepels mayonaise
  • flinke snuf gemalen zwarte peper en zout
  • snuf chilivlokken of pul biber
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 limoen het sap

Instructies

  • Zet een pan met water en het bouillonblokje op het vuur. Als het water kookt, leg dan de kipfilets erin en laat deze 15 minuten zachtjes koken. Als de kipfilets gaar zijn, trek ze dan met 2 vorken uit elkaar en breng op smaak met 1 tl knoflookpoeder, 1 tl uienpoeder, peper en zout. Laat de kip iets afkoelen.
  • Halveer de avocado's, haal de pit eruit en prak het vruchtvlees fijn. Breng op smaak met het sap van 1 limoen, flinke snuf peper, zout, chilivlokken (pul biber), fijngesneden peterselie en de fijngesneden bosui. Meng met de kip en laat in de koelkast verder afkoelen en op smaak komen. Bestrooi voor het serveren nog met een extra snuf peper en chilivlokken.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

 

avocado kip salade

recept avocado kip salade
Deze avocado kip salade is erg lekker op een toastje met een lekker wit wijntje. De salade is fris, romig en iets pittig.
recept avocado kip salade
Maar deze avocado salade is ook onwijs lekker op een geroosterd broodje met sla en uitgebakken spek. Wees overigens niet te zuinig met zwarte peper….het mag echt wel een beetje pit hebben 🙂 

 

Onderstaande salade’s vind je misschien ook lekker

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/zelf-kip-kerrie-salade-maken-vergeet-de-kant-en-klare-bakjes/” target=”_blank”]

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/aardappelsalade-gerookte-zalm/” target=”_blank”]

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/ceasar-salade-zelf-maken-perfecte-zomersalade/” target=”_blank”]