salade met makreel en krieltjes

salade met makreel en krieltjes
Deel met je vrienden:

Een heerlijke lauwwarme salade met makreel, krieltjes en een frisse fetakaas yoghurtdressing. Deze maaltijdsalade is lekker met de lunch of als lichte avondmaaltijd. Eén van onze favoriete vissoorten is makreel en dan vooral de pepermakreel. Deze salade kan je overigens ook prima koud eten en dus een dag van te voren bereiden. Zorg er dan alleen wel voor dat je de fetakaas yoghurtdressing en de avocado nog niet door de salade doet. Anders word de salade drassig en de avocado bruin en dat wil je niet. Voor dit recept kruide ik zelf de krieltjes maar je kan ook gewoon een zak kant en klare gekruide krieltjes kopen.

recept salade met makreel en krieltjes

salade met makreel en krieltjes

salade met makreel en krieltjes

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten, Lunch
Keuken: Nederlandse
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 150 gram veldsla of andere sla
  • 450 gram voorgegaarde mini krieltjes
  • 2 stuks pepermakreel of gewone makreel
  • 1 avocado in blokjes gesneden
  • 250 gram cherry tomaten in partjes gesneden
  • 1/2 komkommer in blokjes gesneden
  • 3 eieren

KRUIDENMIX KRIELTJES

  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel gedroogde peterselie
  • 1/2 theelepel uienpoeder
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout

FETAKAAS YOGHURTDRESSING

  • 50 gram fetakaas
  • 2 flinke eetlepels Griekse yoghurt
  • snufje chilivlokken of pul biber
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper
  • 1/3 theelepel uienpoeder
  • 1/3 theelepel knoflookpoeder

Instructies

  • Begin met het maken van de fetakaas yoghurtdressing. Doe alle ingrediënten hiervoor in de blender of mix met een staafmixer heel fijn. Zet de dressing in de koelkast tot de salade klaar is. (je kan het ook heel fijn prakken met een vork)
  • Verhit een scheutje olie en een klontje roomboter in een wok of hapjespan en bak de krieltjes met de kruiden gaar en goudbruin. (dit duurt 10-15 min. ik leg zelf altijd de eerste paar minuten de deksel op de pan en daarna bak ik zonder deksel) Kook ondertussen ook de eieren.
  • Leg in een grote schaal de veldsla, daarop de krieltjes, tomaat, gekookte ei (in partjes gesneden), avocado, komkommer en de pepermakreel. (scheur de pepermakreel gewoon in stukjes) Besprenkel met de fetakaas yoghurtdressing en klaar is kees.
  • TIP: ik gebruik niet in 1x alle dressing over de salade. Ook lekker is om wat extra fetakaas over de salade te gebruiken.

TIP: ben je nu geen liefhebber van makreel, gebruik dan bijvoorbeeld tonijn of zalm. Dit kan zowel vers als uit blik zijn.

Zomerse maaltijdsalade met makreel

recept lauwwarme salade met makreel, krieltjes en een frisse fetakaas yoghurtdressing

Ik serveer graag de fetakaas yoghurtdressing er voornamelijk apart bij. Niet iedereen houdt namelijk van veel dressing over zijn salade. Zo kan je zelf kiezen hoeveel dressing je wilt gebruiken. Je kan voor dit recept natuurlijk ook gewone makreel gebruiken. Ook erg lekker is om wat extra fetakaas over de salade te doen.

recept salade met makreel, krieltjes en een fetakaas yoghurtdressing

Deze salade met makreel ziet er toch als zomer op je bord uit. Een heerlijke frisse en vooral makkelijke maaltijd om te maken. Lekker eten hoeft echt niet moeilijk te zijn. Ook een lekkere salade om te maken is mijn zomerse salade met kruidige kip en gebakken aardappeltjes of de pastasalade met gerookte kip, pesto en pijnboompitten.