pastasalade met spekjes, ei, tomaat en komkommer

pastasalade met spekjes, ei, tomaat en komkommer

Deze pastasalade met romige spekjes, ei, tomaat en komkommer is met stip op nummer 1 binnengekomen thuis. Is deze pastasalade super gezond? Nee, waarschijnlijk niet. Er gaat namelijk crème fraîche en gebakken spekjes doorheen. Nu vind ik “gezond” eten altijd een moeilijk woord. Want wat is nu gezond en wat niet? Wat mij betreft is dit namelijk een gezonde pastasalade. Je maakt alles helemaal zelf, er zit genoeg groenten in en door de ei ook genoeg eiwitten. Uiteraard breng ik de pasta zelf goed op smaak met specerijen.

Recept pastasalade met spekjes, ei, tomaat en komkommer

pastasalade met spekjes

Pastasalade met spekjes

een gezonde pastasalade met romige spekjes, tomaat, komkommer en ei
4.42 van 12 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten, Lunch
Keuken: Italiaanse
Trefwoord: pasta, pastasalade, salade, spekjes
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 300 gram pasta naar keuze
  • 250 gram gerookte spekblokjes of reepjes
  • 250 gram crème fraîche
  • 250 gram gemengde sla
  • 1/2 komkommer in stukjes gesneden
  • 250 gram cherrytomaatjes gehalveerd
  • 1 ui gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook geraspt
  • 1 groente bouillonblokje
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 theelepels gedroogde Italiaanse kruiden
  • snuf vers gemalen zwarte peper
  • snuf vers gemalen zout
  • snuf chilivlokken
  • 4 eieren

Instructies

  • Kook de eieren (hardheid naar keuze) Pel de eieren en snijd ze in partjes. Kook ondertussen ook de pasta gaar met een bouillonblokje volgens gebruiksaanwijzing en spoel af met koud water. Maak ondertussen ook de saus voor de pasta:
  • Verhit een scheutje olie in een hapjespan. Fruit de uien met de knoflook. Voeg de spekjes toe, paprikapoeder, Italiaanse kruiden en bak het geheel krokant. Roer de créme fraîche erdoorheen en breng de saus op smaak met peper en/of zout. Schep de pasta door de saus.
  • Leg op een groot diep bord of schaal de sla. Verheel hier overheen de pasta, tomaat, komkommer en ei. Bestrooi eventueel met zwarte peper, gedroogde oregano en chilivlokken.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

TIP: je kan deze pastasalade met spekjes ook prima lauwwarm eten.

kruidige pastasalade

pastasalade met romige spekjes

Omdat wij natuurlijk van een beetje pit houden, bestrooi ik de pastasalade nog extra met pul biber (Turkse chililvlokken) en voor extra smaak ook nog met extra zwarte peper en gedroogde oregano.

Ook lekkere pastasalades om te eten zijn: pastasalade met pesto en carpaccio, volkoren pastasalade met avocado en spek of de gezonde pastasalade met gerookte kip en pijnboompitten.

gezonde pastasalade met spekjes, tomaat, komkommer en ei

Zowel Beaudine als Amaranthe hebben hun bord helemaal leeg gegeten. Deze salade komt dus zeker nog heel vaak op tafel te staan. Wil je overigens de salade gezonder maken? Gebruik dan een volkoren pasta.

Wijn van de maand

Bij De Wijnzaak is deze maand de Italiaanse Vanita Pecorina Terre di Chieti “wijn van de maand”. Wauw!!! Ik heb hiermee echt een nieuwe favoriet ontdekt. Wat een heerlijke frisse en fruitige witte wijn is dit. Ik vind deze wijn zelfs zo lekker, dat we nog even extra flessen gaan inslaan.

Vroeger dronken wij eigenlijk alleen in de zomer witte wijn. Tegenwoordig trekken wij eigenlijk het gehele jaar door regelmatig een witte wijn open. Nu ben ik zelf wel een “zeikerd” qua smaken voor een witte wijn. Ik vind ze vaak te zoet, te droog, te fruitig en ga zo maar door. Deze Pecorina heeft de perfecte balans voor mij. Je proeft duidelijk smaken terug als perzik en peer. Doordat 20% van de wijn op eikenhouten vaten heeft gerijpt, heeft de wijn ook een iets zwaardere ondertoon.

witte wijn vanita pecorino terre di chieti

Deze Vanita Pecorina is de hele maand Maart “wijn van de maand” bij de wijnzaak bij ons in Hoofddorp. Mocht je nu niet in Hoofddorp wonen, dan kun je de wijn eventueel ook online bestellen. Woon je wel in de buurt, dan kan je de wijn ook meteen proeven in de winkel 🙂

pastasalade met spekjes, ei, tomaat en komkommer.

De wijn in combinatie met de kruidige en romige pastasalade is echt ontzettend lekker.

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook of Instagram. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken