Macaroni recepten 5 variaties! Een veel gegeten pasta in Nederland naast spaghetti is macaroni. Ook wel elleboogjes pasta genoemd. Met onderstaande macaroni recepten hoop ik je van nieuwe inspiratie te voorzien. Met macaroni zet je namelijk altijd een lekkere, simpele, snelle en goedkope avondmaaltijd op tafel.
Macaroni recepten 5 variaties
Ik gebruik zelf meestal gewone macaroni maar wil je de maaltijden gezonder maken, gebruik dan volkoren macaroni. Zo krijg je meteen meer vezels binnen.
Macaroni met gehakt en tomatenpuree
Deze macaroni met gehakt en tomatenpuree is niet alleen ontzettend lekker. Het is ook echt super simpel om te maken. Wil je een snelle maaltijd op tafel hebben? Dan ga je van deze macaroni heel erg blij worden. Wij eten graag een gebakken ei bij deze macaroni maar dit is uiteraard optioneel. Ook lekker is om eventueel een roerei te maken en die door de macaroni te mengen.
Ga naar het recept van de macaroni met gehakt en tomatenpuree:
Ovenschotel macaroni met tonijn in tomatensaus
Ik maak graag van de macaroni met tonijn in tomatensaus een ovenschotel maar je kan de macaroni natuurlijk ook “normaal” eten. Dit scheelt je toch weer 10 minuten tijd. Kan je nog sneller aan tafel. In het recept zelf zitten geen groenten. Vaak eten wij er een salade bij. Voel je echt vrij om groenten naar keuze toe te voegen.
Ga naar het recept van de macaroni ovenschotel met tonijn in tomatensaus:
Macaroni ovenschotel met Smac
Deze macaroni ovenschotel met Smac is behalve ontzettend lekker ook goedkoop om te maken. Ben je nu echt geen liefhebber van Smac? Je kan natuurlijk ook hamblokjes gebruiken of gewoon gehakt. Wil je hem liever vegetarisch eten? Voeg dan extra groenten toe. Dit is echt een prima basisrecept.
Ga naar het recept van de macaroni ovenschotel met Smac:
Macaroni met gehakt en ketjap
Ken je de slogan “een beetje vreemd maar wel heel erg lekker” Dat geldt wat ons betreft ook voor deze macaroni. Dit recept is echt wat je noemt een “fusion” gerecht 😉 De Italiaanse keuken gecombineerd met de Indische keuken.
Ga naar het recept van de macaroni met gehakt en ketjap:
ovenschotel met macaroni, gehakt en kruidige tomatensaus
Yes, weer een ovenschotel! Wij zijn gewoon gek op gesmolten kaas 😉 Zoals jullie van ons gewend zijn is de tomatensaus lekker kruidig. Het lekkerste vind ik persoonlijk als de saus de tijd krijgt om langzaam te pruttelen en minimaal een uur op kan staan (hoe langer zelfs hoe lekkerder) Echter kan ik me ook voorstellen dat je daar niet altijd de tijd voor hebt. Je kan dus ook gerust deze ovenschotel met 30 minuten op tafel zetten.
Ga naar het recept van de ovenschotel met macaroni, gehakt en kruidige tomatensaus:
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken