kip ketjap met paprika en sugar snaps

kip ketjap met paprika en sugar snaps

Kip ketjap met paprika en sugar snaps. Deze avondmaaltijd staat heel snel op tafel en is ontzettend lekker.

Kip ketjap met groenten

Deze kip ketjap met paprika en sugar snaps is een ideaal recept als je lekker wilt eten en niet te lang in de keuken wilt staan. Ik snap dus niet waarom mensen zeggen dat fastfood ongezond is. (grapje natuurlijk)

Ik verbaasde me dat ik dit recept nog helemaal niet had uitgeschreven voor op de blog. Daar moest dus snel verandering in komen! Ik zorg ervoor dat ik de kip s’morgens of de avond van te voren marineer en dan s’avonds staat het eten met 15 minuten op tafel. Meestal maak ik de kip ketjap met rijst klaar maar voor de verandering heb ik het nu gemaakt met noedels.

Eet jij ook graag kip ketjap? Probeer dan ook eens de volgende recepten uit: kip ketjap met rijst, rijst met kip ketjap en pindasaus of maak eens een salade met kip ketjap en pinda’s.

Recept kip ketjap

kip ketjap met paprika en sugar snaps

kip ketjap

Zet 's avonds snel een heerlijke en gezonde avondmaaltijd op tafel met deze kip ketjap.
No ratings yet
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 55 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram kippendijen in stukjes gesneden
  • 3 teentjes knoflook geraspt
  • 3 centimeter verse gember geschild en geraspt
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel ketjap asin
  • 2 eetlepels oestersaus
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 1/2 eetlepel sambal badjak
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 rode peper fijngesneden
  • 1/2 theelepel five spice poeder
  • 1 pak (225 gram) rijst noedels 5 mm
  • 2 paprika’s in dunne reepjes gesneden
  • 3 stengels bosui fijngesneden
  • 200 gram sugar snaps (of sperziebonen)
  • sesamzaadjes

Instructies

  • Meng de kippendijen met de knoflook, gember, gembersiroop, ketjap manis, ketjap asin, oestersaus, bruine suiker, five spice en sambal badjak. Laat minimaal 30 minuten marineren. (hoe langer hoe lekkerder)
  • Verhit een scheut olie in een wok of hapjespan en fruit hierin de rode peper met ui. Voeg de kip en marinade toe en bak op hoog vuur tot de kip gaar is. Voeg de paprika en sugar snaps toe en bak nog 3 minuten mee.
  • Kook de noedels gaar volgens de beschrijving op de verpakking. Meng de noedels met de kip ketjap. Bestrooi met de bosui en sesamzaadjes.
  • TIP: in plaats van noedels is het gerecht ook erg lekker met rijst of bij bami.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

 

Kip ketjap met paprika en sugar snaps

kip ketjap
Normaal gesproken eten wij deze kip ketjap met rijst maar met noedels is het ook echt heel erg lekker. Het is ook meteen een ander gerecht. Dus zeker de moeite waard om regelmatig af te wisselen. Ook lekker is om ipv sesamzaadjes cashewnoten of pinda’s te gebruiken.
kip ketjap maken
Omdat Jan Willem en ik van pittig houden, heb ik over onze porties extra rode peper gedaan. Ook een lekker recept voor met kip en ketjap is deze: kip ketjap uit de oven met groenten.