kip ketjap uit de oven met groenten

kip ketjap uit de oven met groenten
Deel met je vrienden:

Wat kan het leven soms toch simpel zijn. Deze kip ketjap uit de oven met groenten is zo’n simpel gerecht. Ik merk dat we in de zomermaanden niet altijd zin hebben om uitgebreid te koken. Wel willen we natuurlijk lekker eten en ook willen we meer groenten eten dan wij vroeger deden. De laatste tijd maak ik dan ook steeds meer gerechten klaar met verschillende groenten in één gerecht. Deze ovenschotel is super makkelijk te bereiden, het enige wat je nodig hebt is een klein beetje geduld. De kip is namelijk op zijn lekkerst als hij een nachtje kan marineren.

Recept kip ketjap uit de oven

kip ketjap

4.25 van 8 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Diner, Hoofdgerecht
Keuken: Aziatische
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 650 gram Kippendijen zonder bot
  • 150 milliliter ketjap manis
  • 2 eetlepels honing
  • 1 rode peper fijngesneden
  • 2 eetelepels zonnebloemolie
  • 3 teentjes knoflook fijngesneden
  • 1 eetlepel sambal badjak
  • 2 cm verse gember geraspt
  • 2 eetlepels sesamzaadjes
  • 1 pak glasnoedels
  • 3 bosui/lenteui
  • 2 rode paprika in reepjes gesneden
  • 1 pak bospenen in kwarten gesneden
  • 50 gram cashewnoten
  • peper en zout

Instructies

  • Leg de kippendijen in een ingevette ovenschaal. Maak een marinade van de ketjap manis, rode peper, geraspte gember, knoflook, sambal, honing, peper, zout, zonnebloemolie en de sesamzaadjes. Giet de marinade over de kip en laat minimaal 4 uur marineren in de koelkast. Het liefst een hele nacht.
  • Als de kip lang genoeg gemarineerd heeft, blancheer dan de wortelen en bosui. Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg in de ovenschaal bij de kip de geblancheerde bosui, wortelen en de paprika. Bak de kip gaar in 25 minuten.
  • Kook ondertussen de glasnoedels volgens de gebruiksaanwijzing. Serveer de noedels met de kip ketjap, groenten en de bestrooi met de cashewnoten

 

Hoe eet je meer groenten

Op deze manier is het absoluut geen straf om meer groenten te eten. Als je alleen groenten kookt en eet met gekookte aardappelen, dan kan ik me voorstellen dat je dit heel saai vindt om de eten. Onze kinderen…zelfs Amarante…hebben enorm van deze kip in ketjap ovenschotel gesmuld. Amaranthe heeft vooral de noedels en kip gegeten maar Beaudine die normaal echt geen paprika lust, heeft alles netjes opgegeten. Je kan natuurlijk zelf variëren met welke groenten je wilt gebruiken. De volgende keer voeg ik ook nog wat paksoi en champignons toe. Wij hebben deze ovenschotel gegeten met glasnoedels maar gewone noedels, rijst of bami kan natuurlijk ook prima.

ovenschotel met kip in ketjap gemarineerd en heel veel groenten
glasnoedels met in ketjap gemarineerde kip, groenten. Serveer met cashewnoten en kroepoek…smullen maar!
2 Comments
  1. Avatar

    Oh dit ziet er onwijs lekker uit! Kip ketjap heb ik nog niet eerder gemaakt. Lijkt me wel super lekker. Thanks for sharing.

    1. Marie-Louise Kaldenbach

      Kip met ketjap is echt een super lekkere combinatie. Door het te laten marineren wordt je kip ook super mals. De kip kan je eventueel ook aan een satéprikker rijgen en dan grillen op de BBQ…ook super lekker 🙂

Comments are closed.