Heb je niet veel tijd om te koken maar wil je wel lekker en gezond eten? Maak dan eens deze kip in chilisaus met wokgroenten. Klaar binnen 25 minuten. Welke wokgroenten je gebruikt voor de recept mag je lekker zelf weten 😉 Ik wissel zelf heel vaak af qua wokgroenten. Zo gaat het recept van deze kip in chilisaus eigenlijk nooit vervelen. Wij eten dit gerecht echt heel erg graag thuis als we weinig tijd hebben om te koken.
TIP 1: wil je dit gerecht nog gezonder eten? Gebruik dan in plaats van witte rijst bijvoorbeeld zilvervliesrijst of notenrijst.
recept kip in chilisaus met wokgroenten
kip in chilisaus met wokgroenten
Ingrediënten
- 500 gram kippendijfilet in stukjes gesneden
- 1 zak wokgroenten naar keuze
- 300 gram rijst naar keuze
- 3 centimeter verse gember geschild en geraspt
- 1 ui gesnipperd (grote ui gebruiken)
- 3 teentjes knoflook fijngehakt
- 2 eetlepels honing flinke eetlepels
- 3 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel ketjap asin
- 6 eetlepels chilisaus
- 1 theelepel rijstazijn
- 1/2 eetlepel sambal badjak
- flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zeezout
- zonnebloemolie
- sesamzaadjes optioneel
Instructies
- Kook de rijst gaar volgens de beschrijving op de verpakking. Meng in een schaaltje de volgende ingrediënten voor de chilisaus: ketjap manis, ketjap asin, sambal badjak, chilisaus, rijstazijn en de honing.
- Verwarm een flinke scheut olie en fruit de uien glazig met de knoflook, gember en een snuf peper en zout. Voeg de kip toe en bak de kip rondom goudbruin (ongeveer 3-5 minuten) Voeg de roerbakgroenten toe en bak deze 3 minuten mee. Voeg de saus toe en bak een paar minuten mee. De saus moet een beetje kleverig worden.
- TIP: soms verliest de kip en/of wokgroenten veel vocht. Maak dan de saus iets dikker met een maïzena papje. Meng hiervoor 1 flinke theelepel maïzena met een scheutje koud water.
- Serveer de rijst met de kip en wokgroenten in chilisaus. Bestrooi eventueel met sesamzaadjes.
makkelijke maaltijd voor het hele gezin
Van dit soort maaltijden worden onze kids altijd erg blij. Waar ik verslaafd ben aan patat, eten Beaudine en Amaranthe heel graag rijst. Meestal gebruik ik Pandan rijst maar omdat we iets gezonder proberen te eten, gebruikte ik dit keer Wilde rijst. Dit was eigenlijk wel heel erg lekker. Voortaan ga ik dus vaker wilde rijst gebruiken. Uiteraard mag een schaaltje kroepoek bij deze avondmaaltijd niet ontbreken. Meestal gebruiken wij Casave of gekruide kroepoek. Gebruik gewoon welke kroepoek jij lekker vindt.
TIP 2: bestrooi het gerecht eventueel met fijngehakte cashewnoten of pinda’s in plaats van sesamzaad.
TIP 3: wil je dit gerecht liever vegetarisch eten? Gebruik dan vega kipstuckjes, pulled oats of pulled jackfruit.
Andere lekkere maaltijden met kip zijn: wraps met kruidige kip en sriracha mayonaise, kipburger met mangosalsa en limoenmayonaise of de pastasalade met pesto en gegrilde kip
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook of Instagram. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.