Broodje hete kip met Thaise wokgroenten

Broodje hete kip met Thaise wokgroenten
Deel met je vrienden:

Dit broodje hete kip met Thaise wokgroenten en frisse limoenmayonaise kan je met de lunch eten maar ook prima als avondmaaltijd. Ik ging dit keer echt voor super makkelijk en heb een zak kant en klare Thaise wokgroenten gebruikt. Ik merk dat ik de laatste tijd sowieso sneller kies voor voorgesneden groenten. Is het ongezonder dan vers gesneden? Pfffff het zal vast maar mijn portemonnee is er wel een stuk blijer mee. Wat zijn boodschappen toch ontzettend duur geworden! Maar goed, daar gaat dit artikel niet over. Het gaat natuurlijk over het broodje hete kip met groenten. Als je het kladblaadje zou zien waar ik dit recept op bedacht heb, dan weet ik zeker dat je er niets van zou snappen. Al kokende heb ik namelijk bijna het hele recept veranderd ten opzichte van hoe ik het bedacht had.

broodje hete kip met Thaise wokgroenten

4 van 1 stem
Afdrukken Pin
Gang: avondeten, Lunch
Keuken: Thaise
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 750 gram kippendijenfilet in stukken gesneden
  • 2 rode uien gesnipperd
  • 4 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 rode peper fijngehakt
  • 400 gram Thaise wokgroenten
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 2 flinke eetlepels ketchup
  • 2 flinke eetlepels chilisaus
  • 1 eetlepel sambal badjak
  • 1 eetlepel sushi azijn gewone azijn kan ook
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 3 theelepels paprikapoeder
  • snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • 1/2 limoen sap
  • olie
  • 4 sneeën dik brood of stokbrood
  • sla
  • limoenmayonaise recept staat op www.familieoverdekook.nl

Instructies

  • Verhit een scheutje olie en bak de kip rondom goudbruin aan. Voeg de uien, knoflook, rode peper, sambal, kerriepoeder, paprikapoeder, peper en zout toe en bak dit kort mee. (1-2 minuten op niet te hoog vuur) Voeg dan ketjap, ketchup, chilisaus, azijn, bruine suiker en het sap van een halve limoen toe. Roer alles goed door. Laat met de deksel op de pan (niet helemaal gesloten) 10 minuten zachtjes koken. Haal de deksel van de pan en laat nog eens 10 minuten zachtjes koken. Voeg dan de zak Thaise wokgroenten toe (ik gebruikte 300 gram, de overige 100 gram aten wij rauw erbij) en laat alles nog eens 5 minuten zachtjes koken.
  • Rooster of grill de sneeën brood even kort. Smeer ze in met een laagje limoenmayonaise (recept staat op de blog) en leg daarop een klein beetje sla. Leg de hete kip met Thaise wokgroenten erop en eventueel nog een beetje rauwe Thaise wokgroenten.
  • TIP 1: mocht je de groenten rauw niet lekker vinden, gebruik dan gewoon de hele zak groenten om mee te koken. TIP 2: ook lekker is om een beetje geraspte kokos eroverheen te strooien.

recept broodje hete kip

Het rook in huis echt zo lekker daar Beaudine er speciaal voor naar beneden kwam. (de lekkerbek 😉 ) Ik krijg vaak de vraag waarom ik voor sambal Badjak kies in plaats van sambal Oelek. Sambal Oelek vind ik persoonlijk net iets te scherp van smaak. De pit vind ik wel lekker maar de smaak van sambal Badjak vinden wij persoonlijk lekkerder. Daarom gebruik ik altijd een hele rode peper inclusief zaadlijsten en pitjes. Daarover hebbende…..mocht je een rode peper minder pittig willen? Haal dan niet de zaadjes eruit maar de zaadlijst. De zaadlijst zorgt namelijk voor de meeste pit.

pittige kip op brood met limoenmayonaise

recept broodje hete kip met Thaise wokgroenten en frisse limoenmayonaise

Dit broodje hete kip komt absoluut veel vaker op tafel te staan. Wat was dit lekker zeg! De hete kip in combinatie met de frisse limoenmayonaise is echt een dikke aanrader. Om het geheel nog iets meer pit te geven, bestrooi ik de kip nog met extra vers gesneden rode peper.

broodje hete kip met Thaise wokgroenten en frisse limoenmayonaise

Ik bak tegenwoordig weer vaak zelf brood maar uiteraard kan je ook een stukje stokbrood gebruiken. Ik heb nog een heel ongezonde tip voor je! Deze hete kip is ook erg lekker met friet, maak er dan een soort kapsalon van 🙂