bami met kip ketjap en wokgroenten

bami met kip ketjap en wokgroenten
Deel met je vrienden:

Even weer gezond eten! Deze bami met kip ketjap en wokgroenten aten we na een hectische week waarin de frituurpan overuren heeft gedraaid. Zelfs mij kwam de patat mijn neusgaten uit. Geloof me, dat zegt heel wat. Dit gerecht maak ik als we gezond willen eten maar ik geen zin heb om lang in de keuken te staan. Dit recept staat namelijk binnen 30 minuten bij je op tafel. Zo heb ik weken dat ik iedere dag het heerlijk vind om aan te klooien in de keuken maar ik heb ook dagen dat ik echt helemaal geen zin heb om ook maar iets te maken. Dit gerecht is super simpel te maken maar wel echt ontzettend smaakvol. Ook een heerlijk gerecht met bami is mijn bami met spitskool en gehakt in pindasaus.

recept bami met kip in ketjap en wokgroenten

bami met kip ketjap en gebakken ei

bami met kip ketjap en wokgroenten

4.3 van 10 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten
Keuken: Aziatische
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 2 stuks kipfilet in hele kleine blokjes gesneden
  • 1 ui gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 stuks trostomaten in kleine stukjes gesneden
  • 1 zak (400gr) Chinese wokgroenten
  • 300 gram mie
  • 100 milliliter ketjap manis
  • 50 milliliter chilisaus
  • 1/2 eetlepel sambal badjak
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel five spice poeder
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • 1/2 theelepel uienpoeder
  • snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • rode peper optioneel
  • seroendeng
  • 4 eieren

Instructies

  • Kook de mie gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Bak de eieren.
  • Meng de fijngesneden met kip met de paprikapoeder, five spice, gemberpoeder, uienpoeder, peper, zout en kerriepoeder. Verhit een klontje roomboter in een hapjespan of wok. Bak de kip rondom goudbruin aan en haal uit de pan. Fruit in het overgebleven vet de ui met knoflook, tomaat en sambal. Voeg de ketjap manis en chilisaus toe. Laat dit 1 minuutje pruttelen. Leg de kip terug in de pan en voeg de wokgroenten toe. Bak nog 5 minuten alles mee. Meng de kip ketjap met de mie en hussel goed door elkaar.
  • Bestrooi eventueel met seroendeng en serveer met kroepoek en gebakken ei. Ben je net zoals ons liefhebber van een beetje pit? Bestrooi dan de bami met een beetje fijngehakte rode peper.

TIP: dit gerecht is ook erg lekker met noedels. De bami met kip ketjap kan je overigens ook prima een dag van te voren bereiden. Dan hoef je het de volgende dag alleen nog op te warmen. Is stiekem nog wel lekkerder ook!

makkelijke maaltijd

Deze bami met gebakken ei is echt zo ongelofelijk lekker! De kip ketjap is overigens ook lekker om met rijst te eten. Of als je de groenten weglaat (sorry “groenten politie”) is het ook heerlijk met friet, pittige pindasaus en een flinke klodder mayonaise. Whahaha toch die patat weer! Je kan toch maar verslaafd zijn aan patat. Mij mag je er in ieder geval echt voor wakker maken. Nog een verslaving van ons is rode peper. Vandaar dat we over deze bami ook nog een beetje extra rode peper gebruiken. Voor de kinderen heb ik dat wel weggelaten.