kipburger met mangosalsa en limoenmayonaise

kipburger met mangosalsa en limoenmayonaise
Direct naar recept
avondeten
Amerikaans
Deze tijd ben jij bezig: 15 minuten
Totale bak/stoof tijd: 30 minuten
deze tropische kipburgers met pittige mangosalsa, limoenmayonaise en krokante bacon zijn echt watertandend lekker en super simpel te maken

Waan jezelf even in tropische sferen als je deze kipburger met pittige mangosalsa en limoenmayonaise eet. Meestal maak ik helemaal zelf mijn burgers maar dit keer heb ik gewoon kant en klare kipburgers gebruikt uit de supermarkt. Je zou eventueel ook krokante kipburgers kunnen maken/kopen.

kipburgers: lekker, snel en simpel

Omdat het momenteel erg druk bij ons in de barbershop is, heb ik de burgers helaas niet kunnen maken op de bbq. De grillpan is dan echt een uitkomst. Heb je geen grillpan thuis, dan is dit echt wel de investering waard om er eentje aan te schaffen. De kipburgers heb ik nog wel extra gekruid met flink wat vers gemalen zwarte peper en een snufje pul biber. (Turkse chilivlokken)

Om het overzichtelijk te houden, heb ik het recept voor de pittige mangosalsa en de limoenmayonaise apart toegevoegd. Je vindt de links onder het kopje ‘Zelfgemaakt’ in het recept. Zo lijkt het misschien veel werk, maar dat valt echt reuze mee!

recept kipburger met mangosalsa en limoenmayonaise

kipburgers met mangosalsa

kipburgers met pittige mangosalsa en limoenmayonaise

deze tropische kipburgers met pittige mangosalsa, limoenmayonaise en krokante bacon zijn echt watertandend lekker en super simpel te maken
5 van 2 stemmen
Print Recept Pinterest Bewaar in jouw kookboek
Gang: avondeten
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: kipburger, kipburger recepten, kipburgers, mangosalsa
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Servings: 4 burgers

Wat heb je nodig (ingrediënten)

  • 4 kipburgers kant en klaar of zelfgemaakt
  • ijsbergsla
  • 8 plakjes ontbijtspek of bacon
  • pittige mangosalsa zelfgemaakt
  • limoenmayonaise zelfgemaakt
  • 4 burgerbroodjes

Zo maak je het (bereidingswijze)

  • Maak de mangosalsa en de limoenmayonaise zoals aangegeven in het recept. Kruid de kipburgers met een snuf extra vers gemalen zwarte peper en een snuf pul biber (of chilivlokken).
  • Bak het spek krokant en grill de kipburgers in ongeveer 10-12 minuten gaar en goudbruin. Dit kan op de bbq, in een grillpan of gewoon in een koekenpan. (maak je de burges in een koekenpan, gebruik dan wel een klontje roomboter of olie)
  • Rooster de broodjes, smeer deze met een dikke laag limoenmayonaise in. Beleg met ijsbergsla, de kipburger, bacon en een flinke schep pittige mangosalsa.
kipburger met mangosalsa en limoenmayonaise
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

zomerse kipburger met mangosalsa en limoenmayonaise

Deze kipburgers komen komende zomer absoluut nog veeeeeeeel vaker op het menu te staan. De mango salsa is overigens ook lekker bij gewoon een stukje gegrilde kip of maak er een uitgebreide maaltijdsalade van. Meng de mango salsa met een zak gemengde sla, eventueel cherrytomaatjes en stukjes gerookte kip.

Ook lekkere burgers om te maken zijn: zelf een cheeseburger maken, Big Tasty van de McDonald’s zelf maken of maak de vegetarische aubergine burger met pittige salsa