kipburger met mangosalsa en limoenmayonaise

kipburger met mangosalsa en limoenmayonaise
Deel met je vrienden:

Waan jezelf even in tropische sferen als je deze kipburger met pittige mangosalsa en limoenmayonaise eet. Meestal maak ik helemaal zelf mijn burgers maar dit keer heb ik gewoon kant en klare kipburgers gebruikt uit de supermarkt. Je zou eventueel ook krokante kipburgers kunnen maken/kopen. Omdat het momenteel erg druk bij ons in de barbershop is, heb ik de burgers helaas niet kunnen maken op de bbq. De grillpan is dan echt een uitkomst. Heb je geen grillpan thuis, dan is dit echt wel de investering waard om er eentje aan te schaffen. De kipburgers heb ik nog wel extra gekruid met flink wat vers gemalen zwarte peper en een snufje pul biber. (Turkse chilivlokken)

Ik heb ervoor gekozen om het recept van de pittige mangosalsa en de limoenmayonaise los toe te voegen. Het lijkt qua artikel misschien nu heel veel werk maar dat valt echt reuze mee! Het is alleen denk ik duidelijker op deze manier om de recepten thuis zelf te kunnen maken.

recept kipburger met mangosalsa en limoenmayonaise

kipburgers met mangosalsa

kipburgers met pittige mangosalsa en limoenmayonaise

deze tropische kipburgers met pittige mangosalsa, limoenmayonaise en krokante bacon zijn echt watertandend lekker en super simpel te maken
5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten
Keuken: Amerikaanse
Trefwoord: kipburger, kipburgers, limoenmayonaise, mango, mangosalsa, salsa
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4 burgers

Ingrediënten

  • 4 kipburgers kant en klaar of zelfgemaakt
  • ijsbergsla
  • 8 plakjes ontbijtspek of bacon
  • pittige mangosalsa
  • limoenmayonaise
  • 4 burgerbroodjes

Instructies

  • Maak de mangosalsa en de limoenmayonaise zoals aangegeven in het recept. Kruid de kipburgers met een snuf extra vers gemalen zwarte peper en een snuf pul biber (of chilivlokken).
  • Bak het spek krokant en grill de kipburgers in ongeveer 10-12 minuten gaar en goudbruin. Dit kan op de bbq, in een grillpan of gewoon in een koekenpan. (maak je de burges in een koekenpan, gebruik dan wel een klontje roomboter of olie)
  • Rooster de broodjes, smeer deze met een dikke laag limoenmayonaise in. Beleg met ijsbergsla, de kipburger, bacon en een flinke schep pittige mangosalsa.

pittige mangosalsa recept

pittige mango salsa

pittige mango salsa

Een zoet-pittige en frisse salsa van mango met rode peper, avocado, limoen, komkommer, avocado, en koriander.
0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Bijgerecht
Keuken: Caribische
Trefwoord: avocado, komkommer, koriander, limoen, mango, pittige salsa, rode peper, salsa
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 5 minuten
Porties: 1 schaaltje

Ingrediënten

  • 1 mango geschild en in kleine blokjes gesneden
  • 1/3 komkommer in kleine blokjes gesneden (zonder vruchtvlees)
  • 1/2 rode peper fijngehakt
  • 1 limoen sap nodig
  • handje verse koriander fijngehakt
  • 1 avocado in kleine blokjes gesneden
  • snuf vers gemalen zwarte peper en zout

Instructies

  • Heel veel simpeler kan ik het niet voor je maken……het is een kwestie van alles mengen en op smaak brengen met peper en zout.
  • Wij houden erg van limoen, vandaar dat ik het sap van een hele limoen gebruik. Probeer eerst het sap van een halve limoen en dan kan je altijd meer toevoegen.

limoenmayonaise recept

limoenmayonaise

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten, Lunch, Snack
Keuken: Nederlandse
Bereidingstijd: 1 minuut
Totale tijd: 1 minuut
Porties: 1 schaaltje

Ingrediënten

  • 200-250 mililliter zonnebloemolie hoe meer olie hoe dikker de mayo
  • 1 ei
  • 1/2 limoen zowel sap als rasp
  • 1 theelepel grove mosterd
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • 1/2 theelepel knolflookpoeder

Instructies

  • Breek het ei in een maatbeker waar je staafmixer precies in past. Voeg het sap van de 1/2 limoen, rasp van 1/2 limoen, snuf zout, snuf peper, mosterd en knoflookpoeder toe. Giet er 250 ml olie bij.
  • Zet de staafmixer zachtjes op de bodem van de maatbeker. Begin voorzichtig met mixen: zet hem eerst een aantal seconden op de bodem van de pot en zorg dat je het liefst precies op de eidooier staat. Haal dan heeeeeeeeel langzaam de mixer omhoog. Haal de mixer een paar keer heen en weer. (niet te vaak) Spatel nog even door om eventueel overtollig olie goed te mengen. Schep de mayo in een schaaltje en rasp eventueel nog wat limoen eroverheen. (dit staat niet alleen mooi maar is ook echt heel lekker)

zomerse kipburger met mangosalsa en limoenmayonaise

Deze kipburgers komen komende zomer absoluut nog veeeeeeeel vaker op het menu te staan. De mango salsa is overigens ook lekker bij gewoon een stukje gegrilde kip of maak er een uitgebreide maaltijdsalade van. Meng de mango salsa met een zak gemengde sla, eventueel cherrytomaatjes en stukjes gerookte kip.

Ook lekkere burgers om te maken zijn: zelf een cheeseburger maken, Big Tasty van de McDonald’s zelf maken of maak de vegetarische aubergine burger met pittige salsa

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook of Instagram. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.