Pastasalade met pesto en gegrilde kip

Pastasalade met pesto en gegrilde kip
Deel met je vrienden:

Een salade eten hoeft echt geen saaie kost te zijn. Deze pastasalade met pesto en gegrilde kip bewijst dat. Je kan deze salade zowel lauwwarm als koud eten. Het is dus ook een ideaal gerecht voor straks in de zomer. Al hebben we de afgelopen dagen echt geen klagen gehad met het heerlijke weer. Wij hebben echt 100 procent genoten van het zonnetje!

Eigenlijk had ik nog stokbrood met bieslookroomkaas voor bij de salade gemaakt maar dit was totaal niet nodig. De pastasalade zelf was echter meer dan genoeg voor ons vieren. Door de kip voor het grillen eerst platter te slaan, hadden we met zijn vieren dan ook genoeg aan twee stuks kipfilet. Je zou de salade eventueel ook prima geheel vegetarisch kunnen eten. De gegrilde kip is overigens ook erg lekker om bij een frietje te eten. Is natuurlijk wel minder gezond dan wanneer je hem bij deze salade eet 😉

recept pastasalade met pesto en gegrilde kip

pastasalade met pesto en gegrilde kip

pastasalade met pesto en gegrilde kip

een simpele, lekkere gezonde pastasalade met pesto en gegrilde kip
4.25 van 4 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten
Keuken: Italiaanse
Trefwoord: gegrilde kip, pastasalade, pesto, salade
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 300 gram penne of andere pasta naar keuze
  • 100 gram pesto
  • 250 gram cherrytomaten gehalveerd
  • 100 gram veldsla
  • 1 bol mozzarella in stukjes gescheurd
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • snuf chilivlokken optioneel

GEGRILDE KIP

  • 2 stuks kipfilet
  • 4 eetlepels olijfolie ik gebruikte extra vierge
  • 1 theelepel balsamicoazijn
  • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1,5 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 citroen zowel rasp als sap nodig
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • 1 teentje knoflook geraspt

Instructies

  • Meng in een schaaltje alle benodigde ingrediënten voor de gegrilde kip. Leg de kipfilets op een snijplank, dek af met huishoudfolie en sla met een koekenpan of deegroller de kip plat. Smeer de kipfilets aan beide kanten in met het oliemengsel.
  • Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing gaar. Giet af en spoel de pasta met koud water. Grill ondertussen ook de kip in een grillpan of koekenpan gaar en goudbruin. Snijd de kip vervolgens in dunne reepjes.
  • Meng de pasta met de pesto, tomaatjes, gescheurde mozzarella, flinke snuf peper, snufje zout en een snufje chillivlokken. Leg in een grote schaal of diep bord de veldsla, leg hierop de pasta pesto en daarop de in dunne plakjes gesneden kip.
  • TIP: ook lekker is om partjes gekookte ei erbij te serveren en eventueel een handje pijnboompitten.

salade met gegrilde kip

pastasalade met pesto en gegrilde kip

De pastasalade is zonder de gegrilde kip ook echt al ontzettend lekker. Dit recept bewijst dat lekker eten en simpel koken hand in hand kunnen gaan. Op deze manier kan de salade prima als bijgerecht dienen bij een bbq. Ik koos voor penne maar gebruik gerust een andere pastasoort.

Ook lekkere salade recepten zijn: Pastasalade met spekjes, ei, tomaat en komkommer, Biefstuk salade met Aziatische dressing of de Thaise noedelsalade met pittige kip.

pastasalade met gegrilde kip en pesto

Wil je echt een complete maaltijdsalade eten, dan heb je de gegrilde kip wel echt nodig. Tussen de middag had ik eieren gekookt en daar had ik er nog twee van over. Deze serveerde ik daarom ook bij de salade. De eieren zijn dus geheel optioneel. Ik bestrooi graag de salade nog met extra chilivlokken vlak voor serveren.

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook of Instagram. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.