Wraps met kruidige kip en sriracha mayonaise

KokenKoken
Wraps met kruidige kip en sriracha mayonaise
Deel met je vrienden:

Pasgeleden aten wij deze wraps met kruidige kip en sriracha mayonaise tijdens de lunch. Eigenlijk was het helemaal niet mijn bedoeling om dit recept uit te werken voor op Familie over de Kook. Het was echt bedoeld als gewoon een “snelle lunch”. Ze waren echter zo lekker dat ik toch snel foto’s gemaakt heb. Whahaha tot frustratie van Jan Willem. Hij moest namelijk wachten met aanvallen tot de foto’s klaar waren. Gelukkig kan ook jij nu genieten van deze wraps met kruidige kip en sriracha mayonaise.

De wraps zijn zowel warm als koud lekker. Ik had nog een beetje kip over en dit at Jan Willem de volgende dag gewoon koud. Helaas waren de wraps op maar op een wit bolletje was het ook zeker geen straf.

Ik gebruik kippendijen voor dit recept. Je zou eventueel ook gewoon kipfilet kunnen gebruiken. Wil je liever deze wraps vegetarisch eten? Gebruik dan vegetarische kipstuckjes, pulled oats of jackfruit.

recept wraps met kruidige kip en sriracha mayonaise

wraps met kruidige kip en sriracha mayonaise

wraps met kruidige kip en sriracha mayonaise

deze wraps met kruidige kip en sriracha mayonaise zijn simpel en snel te maken
5 van 1 stem
Afdrukken Pin
Gang: avondeten, Lunch
Keuken: Nederlandse
Trefwoord: kip, sriracha mayonaise, wraps
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 4 wraps

Ingrediënten

  • 600 gram kippendijen in reepjes gesneden
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 stuks paprika in dunne reepjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • flinke snuf vers gemalen peper en zout
  • scheutje water
  • maïzena optioneel

OVERIGE INGREDIËNTEN

  • 2 avocado's
  • 1/2 limoen sap nodig
  • sla naar keuze
  • 4 wraps
  • snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • snufje chilivlokken

SRIRACHA MAYONAISE

  • 4 eetlepels mayonaise flinke eetlepels
  • 1/2 eetlepel sriracha meer als je van heet houdt
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper

Instructies

  • Meng de kip met de paprikapoeder, kerriepoeder en een snuf vers gemalen zwarte peper en zout.
  • Meng alle ingrediënten voor de sriracha mayonaise in een schaaltje. Prak de avocado's met een flinke snuf vers gemalen zwarte peper, zout en het sap van een 1/2 limoen. Breng verder op smaak met een beetje chilivlokken.
  • Verhit een scheut olie in een wok of hapjespan. Fruit de uien met de knoflook. Voeg de kip en reepjes paprika toe en bak kort aan. Voeg een klein een scheutje water toe en laat de kip 10 minuten pruttelen. Soms verliest de kip vrij veel vocht. Maak dan een maïzena papje en voeg dit na 10 minuten toe. (maïzena papje: 1 flinke tl maïzena mengen met een scheutje koud water)
  • Verwarm de wraps in een droge koekenpan. Smeer de wraps in met een laagje sriracha mayonaise. Leg daarop wat sla, de kip met paprika, een klodder guacamole en een beetje extra sriracha mayonaise.
  • Succes met eten! Dit krijg je bijna niet netjes gegeten 😉

Wil je deze wraps voor het avondeten klaarmaken? Houd dan 2 wraps per persoon aan. Voor middageten is in principe 1 wrap wel genoeg.

groentetortilla’s met kip

Normaal gesproken gebruik ik altijd “normale” wraps. Nu kregen wij pasgeleden een perspakketje opgestuurd met daarin “groentetortilla’s van het merk No Fairytales. Ik kende deze wraps persoonlijk niet en was erg nieuwsgierig naar de smaak van de wraps. De wraps bevatten 45 procent groenten en we kregen drie smaken opgestuurd. Bieten, Wortel en Paprika/ Chili. Je snapt wel dat mijn voorkeur om als eerste te proberen naar de smaak Paprika/Chili ging. De smaak is oprecht ontzettend lekker en ik ga deze wraps zeker vaker gebruiken. De andere smaken hebben we nog niet geprobeerd….die liggen nog in de koelkast. Ik kan je dus niet zeggen of we die ook lekker vonden. Voor dit recept zijn de groentetortilla’s zeker een extra toevoeging. Wil je liever normale wraps gebruiken, dan is dit uiteraard ook geen enkel probleem.

Gevulde wraps met kruidige kip en sriracha mayonaise

Deze wraps met kruidige kip, sriracha mayonaise en snelle guacamole waren absoluut geen straf om tussen de middag te eten. De kip vulling lijkt me trouwens ook erg lekker met tortillachips. Binnenkort ga ik er dus eens een nacho schotel mee maken. Heerlijk met veel gesmolten kaas eroverheen. Ik krijg meteen trek erin!

Andere lekkere recepten met kip zijn: sandwich met gegrilde kip, broodje pulled chicken of kipburges met pittige mangosalsa en limoenmayonaise.

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook of Instagram. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.