kip ketjap met wokgroenten

kip ketjap met wokgroenten
Deel met je vrienden:

kip ketjap met wokgroenten

3.97 van 26 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten
Keuken: Indische
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram kippendijenfilet in stukjes gesneden
  • 125 gram gerookte spekblokjes
  • 4 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 grote ui gesnipperd
  • 400 gram wokgroenten naar keuze
  • 1 rode peper fijngesneden
  • 2 eetlepels gembersiroop
  • 1 eetlepel sambal badjak
  • 100 milliliter ketjap manis
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • sesamzaadjes optioneel
  • 300 gram rijst
  • olie en roomboter
  • 1 eetlepel rijstazijn

Instructies

  • Verhit een scheutje zonnebloemolie en een klontje roomboter in een stoof of hapjespan met deksel. Bestrooi de kip met peper en zout en bak rondom goudbruin aan. Haal de kip uit de pan. Kook alvast de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Bak in het braadvet de uien, rode peper, spekblokjes en sambal badjak tot de spekjes redelijk krokant zijn geworden. Voeg de knoflook toe en leg het vlees terug in de pan. Voeg vervolgens de gembersiroop, ketjap manis en rijstazijn toe. Meng alles goed door elkaar en leg de deksel niet helemaal gesloten op de pan. Laat de kip 15 minuten pruttelen. Haal de deksel van de pan en laat 5 minuten verder pruttelen. Voeg dan de zak wokgroenten toe bak nog 2 minuten mee. Wij houden van knapperige groenten, je kan de groenten ook iets langer mee laten pruttelen. Bestrooi eventueel nog met een beetje sesamzaadjes.