Eetdagboek week 18: Super lekkere eetweek en taart!

Eetdagboek week 18: Super lekkere eetweek en taart!

We zitten 1 week voor onze keukenverbouwing en daarom heb ik nog even goed gebruikt gemaakt van onze keuken. Daarbij was onze vorige Familie over de Kook eetdagboek zo beschamend slecht dat het dit keer wel iets beter moest. Aankomende vrijdag gaan we beginnen met het slopen van de keuken en zitten we een 1 week zonder keuken….ahhhhh!!!! Als startende kookblog kan dit natuurlijk eigenlijk niet en daarom heb ik alvast een klein beetje vooruit gewerkt. Ik heb super lekkere worstenbroodjes gemaakt samen met de meiden en op donderdagavond heb ik sticky chicken gemaakt. Dit was zo onwijs lekker, dat ik ook meteen een recept heb gemaakt met sticky gehaktballetjes. Op dit recept moeten jullie echter nog eventjes wachten omdat ik het nog een klein beetje wil aanpassen. 

Eetdagboek Familie over de Kook

                                                     Maandag

Maandagavond had ik de luxe dat er voor me gekookt werd. Jan Willem mocht dit keer lekker in de keuken staan en dat op zijn verjaardag. Op het menu stond savooikool met kruidige kip en notenrijst. Savooikool had ik nog niet eerder gegeten en eerlijk gezegd weet ik ook niet zo goed of ik het wel zo lekker vond. De kip was zalig en die gaan we zeker nog een keertje maken. Als toetje hadden we uiteraard taart!

Eetdagboek week 18: Super lekkere eetweek en taart!

Eetdagboek week 18: Super lekkere eetweek en taart!

                                                    Dinsdag

Dinsdag zijn we de hele dag druk bezig geweest voor B4men en hebben we alvast 2 koekenpannen gekocht voor op onze nieuw fornuis. Wij gaan op inductie koken ipv op gas en daarom moeten er voor een gedeelte nieuwe pannen komen. Na een zoektocht zijn we uitgekomen op de pannen van Le Creuset. Deze pannen zijn alles behalve goedkoop en het doet even pijn in je portemonnee maar dan heb je ook wat. Uiteindelijk zijn dit wel pannen die je leven meegaan en daarom hebben we toch maar besloten om ervoor te gaan. Er moet sowieso nog een wokpan en een hapjespan komen en op het verlanglijstje staat ook een grillpan en ja deze willen we allemaal van Le Creuset…dit wordt nog eventjes doorsparen dus. Maar goed, jullie willen natuurlijk weten wat we gegeten hebben. We hebben een Italiaanse aubergine ovenschotel gegeten vanuit de Hello Fresh box. Jan Willem en ik vonden dit super lekker maar de kinderen zaten kokhalzend aan tafel. Geen succes dus! Ik ga binnenkort met dit recept aan de slag om te kijken of iets kan fabriceren wat de kinderen wel lekker vinden.

Eetdagboek week 18: Super lekkere eetweek en taart!

                                                     Woensdag

Vandaag heb ik samen met de kinderen ontzettend lekkere worstenbroodjes gemaakt voor op Familie over de Kook. We hebben tijdens het maken ontzettend gelachen en ze zien er misschien niet helemaal perfect uit maar het gaat uiteindelijk om de smaak. Wij hebben gekozen om zelf deeg te maken voor de worstenbroodjes maar je kan uiteraard ook kant en klaar croissantdeeg of bladerdeeg gebruiken. Wij hebben deze worstenbroodjes tussen de middag gegeten maar als je er een kom verse soep bij serveert dan zijn ze ook prima geschikt voor het avondeten. S’avonds hebben wij kerrierijst met falafel gegeten. Gelukkig aten de kinderen dit gerecht wel en was het niet zo strijd geworden als dinsdagavond. Ze kunnen het dus wel….

Eetdagboek week 18: Super lekkere eetweek en taart!

                                                       Donderdag

Voor het eerst in de meivakantie hebben we heerlijk kunnen uitslapen. Uitslapen voor ons is om 07.00 uit bed hahaha. Vandaag staat ik het teken van het huishouden doen. De kinderen hebben hun kamers opgeruimd…wat een ravage kunnen zij ervan maken. Jan Willem en ik zijn beneden en boven aan de slag gegaan en daardoor was alles aan het eind van ochtend weer spik en span. Nu duurt dit niet heel lang bij ons thuis met 2 kinderen, 2 katten en 2 honden maar het idee wil ook wat. S’middag ben ik aan de slag gegaan met het recept voor de Sticky Chicken. Dit was echt zo onwijs lekker dat je echt je bord wilde aflikken. Nu doen we dit natuurlijk niet…we zijn netjes opgevoed…. maar anders….

Eetdagboek week 18: Super lekkere eetweek en taart!

                                                      Vrijdag

Deze dag liep zo chaotisch! Ik was van plan om een heleboel te doen voor de site maar uiteindelijk heb ik bijna de hele dag bij ons in de Barbershop gestaan. Super leuk hoor, dus je hoort mij absoluut niet klagen maar daardoor heb ik geen tijd gehad om uitgebreid te koken. Je raadt het waarschijnlijk al….Pannenkoeken!!! 

Eetdagboek week 18: Super lekkere eetweek en taart!

                                                      Zaterdag

Whaaaaaaaaa!!!!! Dacht ik dat vrijdag chaotisch was….zaterdag was nog heel veel erger! Wij kregen s’avonds vrienden op visite en ik had bedacht om allemaal lekkere hapjes te maken. Ik was al vroeg uit de veren en om klokslag 08.00 stond ik bij de supermarkt voor alle boodschappen. Dat ging gelukkig allemaal goed. Eenmaal thuis begon het gedoe. Onze internet verbinding lag eruit. Wij zonder internet… dat kan echt niet! In de Barbershop konden daardoor geen betalingen gedaan worden en hadden we geen muziek. Ik dus de shop in! Boodschappen stonden nog op tafel, de kat had van boven naar beneden gespuugd de trap af en de kinderen sloegen elkaar de hersens in. Echt helemaal top….maar niet heus! Gelukkig hadden we rond het middaguur weer internet dus snel de keuken in. Het eten was net klaar of onze internet verbinding lag er weer uit. Wat een !@#%&! Hup weer de shop in om daar te helpen. Gelukkig hadden we echt super gezellige klanten, die het geen probleem vonden dat alles in de soep liep en daardoor soms wat langer moesten wachten dat zij gewend zijn bij ons. 

Eetdagboek week 18: Super lekkere eetweek en taart!

                                                        Zondag

Helaas is de internet verbinding nog steeds niet goed en hebben we af en aan wel of geen internet. Dit is voor ons echt een probleem aangezien ons werk op de computer gedaan moet worden. Wanneer er dus even weer internet is, snel achter de computer om aan het werk te gaan. Gelukkig komt vandaag (maandag) een KPN monteur langs en hopelijk kan hij het probleem oplossen. Vandaag hebben wij ook ons promofilmpje opgenomen voor Familie over de Kook en geloof me…dat was echt lachen gieren brullen! Ik vind het nog steeds wel een dingetje om meer op foto’s te staan en filmpjes te moeten opnemen. Binnenkort komt er een artikel op de blog waarin ik mijn eerste filmpje laat zien. Geloof me, je hebt na het zien hiervan een schone onderbroek nodig! Gelukkig hebben we wel lekker gegeten, dat maakt alles goed. Vandaag stond op het menu orzo met paddenstoelen.

Eetdagboek week 18: Super lekkere eetweek en taart!

Dat was hem weer! Deze week wordt echt super spannend!!! Wij gaan namelijk echt officieel LIVE met Familie over de Kook. Hopelijk gaan jullie het heel erg naar jullie zin hebben op onze kookblog en komen jullie regelmatig een kijkje nemen.