bami ketjap met gehakt en roerei

bami ketjap met gehakt en roerei

Wil je snel een maaltijd op tafel zetten maar ook heerlijk eten? Maak dan eens deze bami ketjap met gehakt. Er staan al meerdere bami recepten op Familie over de Kook en ze zijn allemaal toch anders. Deze bami ketjap met gehakt is ook heerlijk om een dag van te voren klaar te maken. De laatste tijd zitten wij natuurlijk veel in het ziekenhuis vanwege de ziekte van Beaudine en dan is het ideaal als je bij thuiskomst alleen nog een pan eten hoeft op te warmen. Lekker met een gebakken eitje en zelfgemaakte pindasaus. Helaas mag Beaudine vanwege de chemokuur geen gebakken ei waarbij het eigeel niet gestold. Gelukkig is een roerei ook erg lekker.

recept bami ketjap met gehakt

bami ketjap met gehakt en roerei

bami ketjap met gehakt en roerei

4.41 van 5 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten
Keuken: Aziatische, Indische

Ingrediënten

  • 500 gram half om half gehakt
  • 350 gram mie
  • 1 zak (400gr) Chinese wokgroenten
  • 1 ui gesnipperd
  • 3 centimeter verse gember geschild en geraspt
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 4 eetlepels ketjap manis
  • 1/2 eetlepel sambal badjak
  • 1 theelepel gemalen korianderpoeder
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • snufje five spice poeder
  • 2 theelepels tomatenpuree
  • snuf vers gemalen zwarte peper en zout

Instructies

  • Kook de mie gaar volgens de beschrijving op de verpakking.
  • Verhit een scheutje olie in een grote hapjespan of wok. Fruit de uien met de knoflook, gember en een snuf peper en zout. Voeg de sambal, korianderpoeder, komijnpoeder, kerriepoeder, paprikapoeder en de five spice poeder toe en bak dit kort mee. Voeg het gehakt toe en bak dit gaar en goudbruin. Roer er 2 tl tomatenpuree door en bak kort mee. Voeg vervolgens de wokgroenten, sojasaus, ketjap manis toe en en bak 3-5 minuten. Schep de gekookte mie erdoorheen. Breng op smaak met peper/zout of voeg extra ketjap toe naar eigen smaak.
  • Serveer eventueel met pindasaus, roerei/gebakken ei, atjar, seroendeng, kroepoek. Ook erg lekker met komkommer in zuur.

TIP: ik gebruik normale mie maar dit recept is ook heerlijk met noodles of rijst. Zo kan je met 1 recept meerdere gerechten creëren.

bami zonder pakjes en zakjes

bami ketjap met gehakt een lekkere en vooral makkelijke maaltijd

Maak gerust een dubbele portie van deze bami ketjap, want je kan dit gerecht prima invriezen. Als je ons volgt kan het je niet ontgaan zijn maar onze nieuwe verslaving is seroendeng. We strooien dit het liefste overal overheen.

bami ketjap met gehakt en roerei

Ik gebruikte een zak voorgesneden Chinese wokgroenten maar je kan natuurlijk alle soorten groenten toevoegen wat jij lekker vindt. Ik ben het helemaal vergeten op de foto erbij te zetten maar deze bami eten wij altijd met zelfgemaakte pindasaus. Dit is echt totaal niet moeilijk om zelf te maken. Ik maak namelijk altijd een super snelle variant. Hieronder zal ik het recept plaatsen.

zelfgemaakte pindasaus: snel en makkelijk recept

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/pittige-pindasaus-zelf-maken-snel-recept/” target=_blank”]