Broodje vegan roerei met spinazie

Broodje vegan roerei met spinazie

Broodje vegan roerei met spinazie. Vegan roerei? Hoe dan? Dat vroeg ik mijzelf ook af. Toch heeft Greenforce een poeder op de markt gebracht waarmee je “vegan ei” kunt maken. Ei uit een zakje dus in plaats van uit een kip. Klinkt vreemd hé. Beaudine is bij ons thuis de grootste ei fanaat en dus de ideale kandidaat om dit te laten proeven. Meerdere keren per week maakt zij namelijk voor haarzelf een broodje met roerei.

Om deze vegan roerei te kunnen maken mix je 10 gram poeder met 50 milliliter koud water. Zodra je aan het mixen bent ruik je echt oprecht ei. Wij waren verbaasd over hoe goed deze mix naar ei ruikt. Vervolgens bak je het “ei” in olie. Je kunt met de Vegan ei mix kiezen om een omelet te maken of een roerei. Wij wilde graag een roerei maken.

recept broodje vegan roerei met spinazie

broodje vegan roerei Greenforce

Broodje vegan roerei met spinazie

Broodje vegan roerei met spinazie, vegan kaas en sriracha. Een heerlijke voedzame lunch of ontbijt.
No ratings yet
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: Lunch, Ontbijt
Keuken: Nederlandse
Trefwoord: broodje, broodje vegan ei, lunch, ontbijt, spinazie, sriracha, vegan, vegan ei
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Porties: 1 broodje

Equipment

 • koekenpan

Ingrediënten

 • 1 broodje
 • flinke hand spinazie
 • 10 gram Vegan ei mix Greenforce
 • 50 milliliter koud water
 • 2 plakken vegan kaas
 • vegan mayonaise
 • flinke snuf versgemalen zwarte peper en zout
 • snuf gedroogde oregano
 • snuf pul biber
 • sriracha optioneel
 • olijfolie
 • cherrytomaatjes gehalveerd

Instructies

 • Rooster de boterham, smeer in met een laagje vegan mayonaise, leg een hand rauwe spinazie erop en vervolgens twee plakken vegan kaas.
 • Mix 10 gram Vegan ei mix van Greenforce met 50 milliliter water tot een glad beslag. Verhit een scheut olijfolie in een anti-aanbaklaag koekenpan. Bak het beslag op middelhoog vuur voor. Keer na 1 minuut om of hak het na 1,5 minuut met een spatel tot roerei. Bestrooi met een snuf pul biber, flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout en een snufje gedroogde oregano.
 • Beleg de boterham met de roerei en leg er wat cherrytomaatjes op. Drizzle eventueel wat extra sriracha eroverheen voor wat pit.
  TIP: ook lekker met gewone chilisaus.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

greenforce vegan ei uit een zakje

Dit is wat Greenforce zelf zegt over hun “Vegan ei”

Ei, ei, ei en we zijn we blij! Onze nieuwste voedselinnovatie, het Easy Mix Vegan ei, is er! We presenteren je het nieuwe ontbijtalternatief: jouw vegan ei voor roerei of omelet. En wie maakt dat mogelijk? De Duitse veldboon! 💚

100 g netto vulgewicht goed voor ca. 600 g ei-beslag (gelijk aan ca. 10 eieren)

Momenteel versturen we onze Duitse verpakkingen naar Nederland. Deze zijn precies hetzelfde, maar dan in een iets ander jasje. We voegen een Nederlandstalige flyer bij elke bestelling. Op deze flyer staat de vertaling van enkele producten en een QR code die je naar de vertalingen van alle verpakkingen leidt. Mocht je desondanks nog vragen hebben, dan beantwoordt onze klantenservice deze graag!

Broodje vegan roerei maken

Broodje Vegan Roerei met spinazie

Vegan roerei met spinazie

Hoe smaakt het “ei” van Greenforce

Zo sterk als de poeder ruikt naar “echt ei” moeten wij eerlijk bekennen dat de smaak minder overheersend naar ei smaakt dan wij verwacht hadden. De structuur in je mond voelt echter wel aan alsof je een “echt roerei” aan het eten bent. Waar je als vegan voorheen meestal roerei probeerde na te bootsten met tofu, voelt en smaakt de structuur van Greenforce wel echt beter als een “echt roerei”. Wij vinden het in ieder geval ontzettend leuk om iedere keer zelf ook op ontdekkingstocht te gaan binnen dierlijke voedsel vervangers. De vleesvervangers van Greenforce staan namelijk nog steeds regelmatig bij ons op tafel. Zeker de vegetarische Turkse pizza van Greenforce eten wij nog erg vaak. Wie had alleen ooit verwacht dat je vlees, vis en ei van poeder kon gaan maken.

*dit artikel is een samenwerking met Greenforce. Door dit soort samenwerkingen kunnen wij jou op Familie over de Kook blijven voorzien van allemaal heerlijke recepten. Wij werken alleen samen met merken waar wijzelf echt 100% achter staan.