bami met spitskool en gehakt in pindasaus

bami met spitskool en gehakt in pindasaus
Deel met je vrienden:

Op zoek naar een makkelijke maaltijd die zo op tafel staat? Maak dan deze bami met spitskool en gehakt in pindasaus klaar. Deze bami zit echt super vol smaak en staat binnen 30 minuten op tafel! Ideaal dus na een drukke dag. Je zou deze bami eventueel ook een dag van te voren kunnen klaarmaken. De bami is dan wel iets “droger” van structuur (vind ik persoonlijk juist lekker) en alle smaken kunnen dan heel goed intrekken. Ik gebruik naast spitskool ook nog champignons. Mocht je nu geen liefhebber zijn van spitskool en/of champignons? Met iedere andere groente naar keuze kan je natuurlijk ook deze bami maken.

recept bami met spitskool en gehakt

bami met spitskool en gehakt in pindasaus

5 van 1 stem
Afdrukken Pin
Gang: avondeten
Keuken: Indonesische
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 350 gram mie
  • 1 grote rode ui gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 500 gram half om half gehakt
  • 1 bakje (250gram) champignons grof gesneden
  • 1 flinke eetlepel sambal badjak
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 2 eetlepels pindakaas
  • 50 milliliter water
  • 1 of 2 eetlepel sojasaus
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 400 gram spitskool
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • 4 eieren
  • kroepoek optioneel
  • gebakken uitjes optioneel

KOMKOMMER IN ZUUR

  • 1 komkommer in dunne plakjes gesneden
  • 3 eetlepels sushi azijn gewone azijn kan ook
  • snuf zout
  • 3 theelepels suiker

Instructies

  • Kook de mie volgens de beschrijving op de verpakking. Giet af en spoel na met koud water. Meng de plakjes komkommer met de (sushi) azijn, zout en suiker. Roer af en toe even door elkaar. Maak ondertussen het spitskool gehaktmengsel in pindasaus klaar.
  • Verhit een scheutje olie in een grote wok of hapjespan. Bak hierin de uien, knoflook, champignons met peper, zout en de sambal badjak. Voeg als de champignons beginnen te kleuren het gehakt toe met de paprikapoeder, uienpoeder en kerriepoeder. Bak tot het gehakt gaar en goudbruin is. Voeg dan de spitskool toe en bak kort mee. Giet 50 ml water erbij samen met de sojasaus, ketjap manis en pindakaas. Roer goed door en voeg dan de gekookte mie toe. Verwarm de mie voor een paar minuutjes mee en breng dan alles op smaak met peper en zout. (eventueel kan je ook extra ketjap manis toevoegen)
  • Bak de eieren en serveer de bami met de gebakken eieren, komkommer in zuur, kroepoek en gebakken uitjes. Ook lekker met extra fijngesneden rode peper.

TIP: Ook lekker is om rijst te gebruiken in plaats van bami. Kook dan wel de rijst een dag van te voren….anders blijft het gerecht te “drassig”

makkelijke maaltijd voor doordeweeks

recept bami met spitskool en gehakt in pindasaus, een lekker makkelijke maaltijd

Nou de vlag ging weer eens uit hoor! Zelfs Amaranthe heeft zonder zeuren haar bord leeggegeten. Normaal gesproken wil zij namelijk geen saus over haar pasta/bami/rijst/noedels….noem maar op. Doordat de bami de “pindasaus” redelijk opneemt, is het ook geen “sauzige” (whahaha geen Nederlands woord, i know) bami. Het bord wat je op de foto ziet was alleen niet voor haar bestemd. Voor de kinderen hadden we namelijk geen extra rode peper over de bami gedaan.

recept pittige bami met spitskool en gehakt in pindasaus

Ik serveerde de bami met spitskool en gehakt in pindasaus met komkommer in zuur, gebakken ei, kroepoek (dat mag echt niet ontbreken volgens de kinderen) en gebakken uitjes. Houd je nu ook van pittig….leg er dan wat extra fijngesneden rode peper overheen.