Deel met je vrienden:
Zelf pittige pindasaus maken is echt zo ontzettend makkelijk, dat ik eerlijk gezegd niet snap dat je pindasaus kant en klaar zou kopen. In nog geen 5 minuten maak je helemaal zelf je pindasaus en je kan hem zo pittig maken als je zelf wilt. Ik maak mijn pindasaus op verschillende manieren klaar. Dit is de simpelste, snelste en misschien zelfs wel de lekkerste variant. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan! Als je pindasaus bij saté eet, dan noem je het overigens satésaus. Pindasaus en satésaus is dus precies hetzelfde, alleen het gerecht waarbij je het serveert is anders.
Recept pittige pindasaus

Ingrediënten
- 3 flinke eetlepels pindakaas kan zowel met als zonder nootjes
- 5-6 eetlepels ketjap manis
- 1,5 eetlepel sambal badjak
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- 1,5 eetlepel ketchup
- snuf peper
- warm water naar eigen inzicht
Instructies
- Meng alle ingrediënten voor de pittige satésaus. Voeg warm water naar eigen inzicht toe. Verwarm de satésaus even kort op het fornuis wanneer je de satésaus nodig hebt.



Onderstaande recepten vind je misschien ook lekker
Familie over de kook
Familie over de kook
Familie over de kook