6 lekkere gehaktballetjes recepten

6 lekkere gehaktballetjes recepten

6 lekkere gehaktballetjes recepten. Een snack wat wat ons betreft op Oudejaarsavond niet mag ontbreken zijn gehaktballetjes. Lekker dippen in de mayonaise, pittige pindasaus, sriracha mayonaise of kerriemayonaise. Zelf gehaktballetjes maken is echt niet zo moeilijk! Daarbij is het zoveel lekkerder dan die kant en klare balletjes uit de supermarkt. Maak daarom gerust dubbele porties, want van onderstaande gehaktballetjes blijf je eten.

Wij wensen je alvast een hele gezellige en natuurlijk ook een hele smakelijke Oudejaarsavond. Dat volgend jaar maar een top jaar mag gaan worden ๐Ÿ™‚

6 lekkere gehaktballetjes recepten

  • Klik op de afbeelding om naar het recept te gaan

gehaktballetjes in romige kerriesaus

Deze kruidige gehaktballetjes in romige kerriesaus staat inmiddels bijna wekelijks op het menu. Deze gehaktballetjes zijn namelijk niet alleen lekker als snack. De balletjes zijn ook heerlijk bij een bloemkoolstamppot , bij noedels of bij frietjes met een simpele salade.

gehaktballetjes in romige kerriesaus

gehaktballetjes in pindasaus

Deze heerlijke gehaktballetjes in pindasaus kan je als snack eten maar ook bij bijvoorbeeld rijst en roerbakgroente. De gehaktballetjes zijn ontzettend simpel om te maken en de bereiding duurt gelukkig ook niet lang. Met een half uurtje kunnen de balletjes al dampend bij je op tafel staan. Hoe pittig je de balletjes maakt mag je uiteraard helemaal zelf kiezen.

gehaktballetjes in pindasaus met gebakken uitjes en rode peper

pittige gehaktballetjes met kaas

Deze pittige gehaktballetjes met kaas zijn absolute favoriet bij Beaudine. Beaudine is echt onze kaaskop thuis. Zodra een gerecht kaas bevat vind zij het al snel lekker ๐Ÿ˜‰ Meestal maak ik deze gehaktballetjes in de airfryer klaar. Je kunt uiteraard de balletjes ook gewoon in een koekenpan goudbruin en gaar bakken.

pittige gehaktballetjes met kaas

shoarma gehaktballetjes

Onze jongste dochter Amaranthe vind juist deze gehaktballetjes weer erg lekker. Als het aan haar ligt eten wij iedere week wel een keertje shoarma. Om eens iets anders op tafel te zetten had ik deze gehaktballetjes met shoarma kruiden gemaakt. Een ware hit zijn deze balletjes geworden ๐Ÿ™‚ Wij eten ze graag met een kerrie aioli. Uiteraard zijn de gehaktballetjes ook lekker met knoflooksaus, tzatzikiย of gewoon met een flinke klodder mayonaise.

shoarma gehaktballetjes: 6 lekkere gehaktballetjes recepten

gehaktballetjes met chorizo

Deze gehaktballetjes met chorio zijn warm erg lekker maar ook koud. Maak daarom gerust een dubbele portie. Serveer de volgende dag de gehaktballetjes op een broodje met een klein beetje aioli en sla. Ook lekker is om dan reepjes gegrilde paprika op het broodje erbij te doen.

6 lekkere gehaktballetjes recepten gehaktballetjes met chorizo

satรฉ gehaktballetjes

Wat ons betreft zijn deze satรฉ gehaktballetjes met pindasaus de ideale borrelsnack. Ik maak de gehaktballetjes lekker pittig. Uiteraard kan je dit naar eigen smaak aanpassen. Nu zeg ik wel borrelsnack maar de satรฉ gehaktballetjes eten wij ook regelmatig bij frietjes in het weekend. Maar ja….wat eten wij niet graag met friet ๐Ÿ˜‰

6 lekkere gehaktballetjes recepten sate gehaktballetjes met pindasaus

6 lekkere gehaktballetjes recepten

Hopelijk hebben bovenstaande gehaktballetjes recepten je inspiratie kunnen geven om straks op Oudejaarsavond iets lekkers op tafel te kunnen zetten. Ikzelf ga sowieso de pittige gehaktballetjes met kaas maken.

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken